Albumo apžvalga. „Sraigės efektas“ „Snaigės defektas“

Trio „Sraigės efektas“ vadinamas viena įdomiausių šių dienų Lietuvos alternatyvios muzikos grupių. „Snaigės defektas“ – antrasis jos albumas, šįkart išleistas ir vinilo plokštelėje.

 Albumo viršelis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Albumo viršelis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2018, 8:09 PM, atnaujinta Dec 11, 2018, 8:17 PM

Grupė akivaizdžiai turi puikų humoro jausmą, kurį išduoda ir jos, ir jos įrašų pavadinimai (pirmasis albumas vadinosi „Monotonijos anatomija“). Muzikoje, tiesa, to nepajusite – linksmumo čia nedaug.

„Sraigės efektas“ groja tai, kas gali patikti ir metalo, ir postroko, ir eksperimentinio triukšmo klausytojams. Tiems, kurie klausosi „Man-go“, tikrai nepatiks, bet tokio tikslo grupė tikriausiai ir neturi.

Įrašyti šiam albumui, beje, pasitelkti ir bendraminčiai iš kitų svarbių Lietuvos pogrindžio grupių – OBŠRR, „Erdve“ ir „Extravaganza“. Žodžiu, šiokia tokia Lietuvos alternatyvininkų rinktinė. Grojanti beveik išskirtinai instrumentinę muziką – vokalas pasigirsta tik epizodiškai, keliuose kūriniuose, „apkrautas“ garso efektais taip, kad suprasti žodžius labai sudėtinga.

„Snaigės defektas“ – tai trankių gitaros garsų sienos, pasaulio pabaigos nuotaika, kartais primenanti britų grupę „Mogwai“, kartais – visas mėgstamiausias jūsų metalo grupes vienu metu, kartais, kai pasigirsta saksofonas (kūrinyje „Sirenos“) – Lietuvos pankiško džiazo pažibas „Sheep Got Waxed“.

Yra akimirkų, kai grupė atrodo linkstanti prie klasikinių roko konstrukcijų („Auksiniai saulės obuoliai“), bet jos apgaulingos – tame pačiame kūrinyje „Sraigės efektas“ sugeba visiškai pakeisti tempą ir skambesį, o kartais – minutę monotoniškai tęsti tą pačią natą („Nežemiški stebuklai“).

Trankus ir gana agresyvus darbas su melancholijos prošvaistėmis - puikiai tiktų kaip garso takelis kokiam avangardiniam kino filmui su nelaiminga pabaiga. Ir dovana mėgstantiems muziką, kurios nėra labai lengva klausytis. Be jokių ryškių defektų. 

Įvertinimas – 8 iš 10.

Kūrinys „Nuaidėjo šūvis“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.