Lietuvos muzikinio pasaulio atstovai metė kaltinimus valstiečiams ir reikalauja atsiprašymo

Valstiečiai ir vėl nepaiso įstatymų – šį kartą pasisavinta neleistina vaizdo medžiaga.

Grupės „G&amp;G Sindikatas“ pasirodymo M.A.M.A. apdovanojimuose akimirka ir Martynas Tyla.<br>R.Danisevičiaus ir T.Bauro nuotr.
Grupės „G&amp;G Sindikatas“ pasirodymo M.A.M.A. apdovanojimuose akimirka ir Martynas Tyla.<br>R.Danisevičiaus ir T.Bauro nuotr.
M.A.M.A. apdovanojimų rengėjas Martynas Tyla.<br>T.Bauro nuotr.
M.A.M.A. apdovanojimų rengėjas Martynas Tyla.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 9, 2019, 11:14 AM, atnaujinta Jan 13, 2020, 12:25 PM

Gegužės 8-ąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasirodė politinės reklamos vaizdo klipas, kuriame neteisėtai panaudotos ištraukos iš asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ organizuojamo renginio M.A.M.A. 2017.

Renginio organizatoriai ir muzikos asociacijos nariai šokiruoti ir pasipiktinę tokiu žingsniu, kuomet negerbiant ir nesilaikant įstatymų medžiaga naudojama be jokio leidimo.

Pasak muzikinius apdovanojimus organizuojančios asociacijos, šis valdančiųjų reklaminis žingsnis nustebino.

„Stengiamės, kad Lietuva neatsiliktų nuo Europos sąjungos intelektinės nuosavybės ar audiovizualinių kūrinių apsaugos srityje.

O čia mūsų valdžia ima ir tiesiog be leidimo naudoja asociacijai priklausančią nuosavybę.

Tiesiog tai labai stebina“, – teigė M.A.M.A. apdovanojimų organizatoriai.

Po šio Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos žingsnio asociacija kreipiasi į pačią sąjungą ir Lietuvos Respublikos vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydami nedelsiant sustabdyti tokio reklaminio klipo viešą skelbimą bei viešai sąjungos „Facebook“ paskyroje paskelbti tokią informaciją: „Atsiprašome Asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ dėl neteisėtai panaudotos ištraukos iš jų organizuoto renginio M.A.M.A. 2017. Tai buvo padaryta negavus teisių turėtojo sutikimo“.

Pasak asociacijos atstovų šiuo žingsniu valstiečiai pažeidė Lietuvos autorių ir gretutinių teisių įstatymo 15 str. ir 57 str.

Šie straipsniai apibrėžia numato jog tik audiovizualinio kūrinio autoriai ir pirmojo įrašo gamintojai turi teisę suteikti leidimą panaudoti kūrinį jį atgaminant, transliuojant, retransliuojant ar kitaip viešai skelbiant kompiuterių tinklais (internetu).

O bet koks kūrinio naudojimas negavus teisių turėtojų leidimo yra laikomas neteisėtu ir pažeidžia autorių ir įrašo gamintojo turtines ir neturtines teises.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.