Naują dainą pristatantis M. Sabaitis: „Jaučiausi lyg būčiau persikėlęs į alternatyvią visatą“

„Buvau dingęs iš muzikos pasaulio ir net svarsčiau apie šio etapo pabaigą savo gyvenime, tačiau supratau, kad be jos – kaip be rankų“, – netikėtus savo gyvenimo vingius atskleidžia rnb, trap, ir pop stilių šalininkas Mantvydas Sabaitis.

Mantvydas Sabaitis. <br>K.Kublicko nuotr. 
Mantvydas Sabaitis. <br>K.Kublicko nuotr. 
Mantvydas Sabaitis. <br>Tamsta klubo nuotr. 
Mantvydas Sabaitis. <br>Tamsta klubo nuotr. 
Mantvydas Sabaitis. <br>Tamsta klubo nuotr. 
Mantvydas Sabaitis. <br>Tamsta klubo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 25, 2020, 5:57 PM

Trys mėnesiai – tiek laiko truko atlikėjui nuo pat pamatų pastatyti naująjį kūrinį, kuris neabejotinai pradžiugins elektroninės muzikos gerbėjus.

„Naujoji daina „Here“ tai per laiką susikaupusių emocijų ir įvairių išgyvenimų vaisius, kuris, tikiuosi, patiks mano klausytojams“, – teigė M.Sabaitis.

Daugiau nei metus „tylos įžadus“ muzikoje davęs atlikėjas MNTD grįžta ir grįžta su trenksmu.

„Taip, buvau dingęs, – atvirauja dainininkas. Buvau nusprendęs nebemuzikuoti ir realizuoti save kitur, tačiau pertrauka man davė supratimą, kad muzika turi būti mano gyvenimo dalis.

Pradėjau kurti savo mini albumą, kurį jau įpusėjau ir stengsiuosi, jei Dievas leis, išleisti šį pavasarį. Ši daina yra mano milestone’as, nes viskas nuo pirmų akordų iki paskutinės natos yra mano, o tai užtruko nei daug nei mažai – tris mėnesius.“

Pasak MNTD slapyvardžiu prisistatančio Mantvydo Sabaičio, laikas, kurį jis praleido be muzikos leido labiau išsigryninti mintis ir jas susidėlioti naujiems kūrybos fragmentams. Vis dėlto kas paskatino sukurti naująją dainą „Here“ atlikėjas išliko paslaptingas.

„Mano gyvenime muzikos nebuvimas arba pertrauka padėjo įgauti naujų idėjų ir įkvėpimo kūrybai, bet apie ką ši daina nenorėčiau sureikšminti vien dėl to, kad žmonės vis vien muziką pritaiko sau, savo emocijoms, savo išgyvenimui, todėl norėčiau palikti mini paslaptį šioje vietoje“, – šypsosi dainininkas.

Tačiau kalbant apie dainos žodžius ir jų atsiradimą dainoje, atlikėjas MNTD buvo kartu ir atviresnis ir tuo pačiu išliko paslaptingas.

„Į tekstą žodžius surinkau gana greitai. Atrodo lyg būčiau persikėlęs i alternatyvią visatą ir pasisėmęs daug gyvenimiškos patirties, kuri ir sudėta į šią dainą, – mistiškai kalba dainininkas. – Iš pirmo žvilgsnio žodžiai gal atrodo kiek niūresni, bet esmė yra savimotivacija ir vienas kito palaikymas. Visi esame žmonės, darome klaidų, bet turime palaikyti vienas kitą, kad ir kas benutiktų, nes kiekvieno kelias šiame gyvenime yra skirtingas, tad negalime tiesiog teisti žmonių ir imti į savo širdis negatyvą, nes kitaip patys paskęsime jame ir nebematysime kas esame“.

Ne paslaptis, kad Mantvydas Sabaitis išlieka savo muzikinio stiliaus rėmuose: rnb, trap, electronic pop muzikos žanrai susitinka ir persipina viename, daug ritmų pulsuojančiame kūrinyje. Kaip teigia pats atlikėjas, šiai „misijai“ įgyvendinti padėjo ir perspektyvus muzikos prodiuseris.

„Aš nemėgstu skirstyti muzikos į žanrus, ypač kai tai susiję su kūryba, – pasakoja MNTD. – Kuriu būtent iš jausmo, o ar tai elektronika, ar rnb ar pop ar kitas žanras – tai nesvarbu. Man svarbiausia yra rezultatas ir kad aš juo būčiau patenkintas. O šiai dainai pasiekti norimus rezultatus man taip pat padėjo ir, mano nuomone, vienas perspektyviausių Lietuvos muzikos prodiuserių Vytautas Petrošius – Papūga. Be jo pagalbos daina būtų skambėjusi kitaip, o dabar yra išgauta ir kartu išspausta geriausia jos skambėjimo versija, tad labai didelis ačiū jam.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.