Kelionių organizatorius Žygimantas Barysas: „Lietuviai atostogoms išleidžia ir 20 tūkst. eurų“

„Per karantiną žmonių noras keliauti niekur nedingo. Todėl šią vasarą mes labiau atrasime savo mylimą Lietuvą. Tik svarbu, kad verslininkai nebūtų labai gobšūs. Mieli verslininkai, laukite lietuvių, jie geri klientai – valgūs, ištroškę, nori pramogų, o ir pinigų tam turi. Padarykite geras kainas, kad jie pas jus pabūtų kuo ilgiau“, – pataria asmeninis kelionių organizatorius Žygimantas Barysas.

 Žygis Barysas.
 Žygis Barysas.
  Žygis Barysas (kairėje).<br>Organizatorių nuotr.
  Žygis Barysas (kairėje).<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 25, 2020, 1:48 PM, atnaujinta May 25, 2020, 1:55 PM

Dar prieš kelis mėnesius Žygimantas Barysas planavo ir toliau didžiąją laiko dalį praleisti keliaudamas ir organizuodamas atostogas savo klientams.

Tačiau netikėtai smogęs koronavirusas jo gyvenimą šiuo laikotarpiu visiškai pakeitė – jis buvo priverstas grįžti į Lietuvą, kur greitai ėmėsi kitokio darbo – vietoje to, kad dėliotų planus ramioms poilsinėms atostogoms, jis tiesiogine žodžio prasme pradėjo gelbėti žmones.

„Aš labai greitai persiorientavau. Kai uždarė sienas, liko skrydžiai namo, labai daug žmonių teko gelbėti, kad jie grįžtų. Ir daugumai man pavyko padėti“, – LNK televizijos laidoje „Nuo...iki…“ laidoje apie tai, ką teko išgyventi karantino metu, pasakojo Žygimantas Barysas.

Žygis neslepia, kad kelionių verslas, kad ir kaip patraukliai iš šono atrodytų, nėra labai pastovus – pasitaiko mėnesių, kai pavyksta gerai užsidirbti, bet būna, kai tenka mažiau užsakymų. Juodai dienai keliautojas buvo pasiruošęs, nors, jo manymu, ilgai šis sunkus periodas nebetruks.

Pasak jo, lietuviai jau nerimsta ir teiraujasi, kada pagaliau galės ištrūkti už Lietuvos sienų pakeliauti. „Turiu labai daug klientų, kurie praktiškai kiekvieną dieną mane pakelia su tuo pačiu klausimu – gal jau pasikeitė kažkas, gal jau atsidarė sienos.

Tikrai situacija keičiasi kiekvieną dieną, dabar mes galim keliauti po Baltijos šalis be jokių problemų ir saviizoliacijų. Manau, netrukus atsidarys ir daugiau sienų. Kantrybės aš turiu, kiek reikės, tiek palauksiu. Bet savo planą beveik nebūti Lietuvoje ketinu ir toliau vykdyti“, – šypsosi jis.

Tačiau Žygis tikina, kad tikrai turime iš ko rinktis ir pačioje Lietuvoje – galima ilsėtis ne tik mūsų užgrūstame pajūryje, bet ir rasti kur kas daugiau kvapą gniaužiančių gamtos kampelių ir pramogų.

„Tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, kainos turbūt nelabai mažės. Visi patyrė daug nuostolių, todėl gali norėti bent kažkiek atsiimti pinigų. Aš manau, kad kainos gali šiek tiek augti. Bet keliautojų dėl to nemažės, lietuviai turi labai daug pinigų.

Esu ne kartą įsitikinęs. Lietuviai gyvena labai gerai. Mačiau kaip iki karantino keliaudavo žmonės, sumos – ir 20 tūkst. už vieną kelionę šeimai, ir daugiau netgi“, – šį pirmadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Nuo...iki…“ pasakos Žygimantas Barysas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?