Iš J. Statkevičiaus – kritikos strėlės televizijos diktorių aprangai: „Man tai yra skurdas“

TV3 laidoje „Pasaulis apie moteris“ dalyvavo du mados grandai – ryškiausia mados pasaulio asmenybė dizaineris Juozas Statkevičius ir mokslų daktaras, profesorius, charizmatiškasis mados žinovas Eugenijus Skerstonas.

Juozas Statkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Eugenijus Skerstonas.
Eugenijus Skerstonas.
 Juozas Statkevičius ir Eugenijus Skerstonas negaili kritikos strėlių Lietuvos politikams.
 Juozas Statkevičius ir Eugenijus Skerstonas negaili kritikos strėlių Lietuvos politikams.
 Juozas Statkevičius ir Eugenijus Skerstonas negaili kritikos strėlių Lietuvos politikams.
 Juozas Statkevičius ir Eugenijus Skerstonas negaili kritikos strėlių Lietuvos politikams.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 27, 2020, 3:24 PM

Nesvarbu, kritikuoja J. Statkevičius, peikia ar giria – jo nuomonė visuomet sulaukia audringų reakcijų ir tai nestebina. Juk Juozas pirmasis Lietuvoje įkūrė mados namus, o mados pasaulyje jis sukasi jau 30 metų. Ne išimtis ir kitas mados grandas – E. Skerstonas, knygų apie išvaizdos kultūrą ir interjerą autorius, radijo laidos vedėjas, universiteto dėstytojas, atidavęs savo gyvenimą mados ir grožio pasauliui.

Griaunami mitai apie mados kainą

Žiūrovai ne tik išgirdo pikantiškų istorijų iš mados guru gyvenimų, bet ir gavo naudingų patarimų bei įžvalgų, galinčių padėti pakeisti savo įvaizdį ir susilaukti komplimentų. Jei manote, kad tam būtinos didelės investicijos ir kardinalūs pokyčiai – klystate, juk, anot J. Statkevičiaus, kartais pakanka tik tinkamos liemenėlės ir... korseto. Tačiau lietuviai, neslepia mados grandai, labai stengiasi gražiai atrodyti ir neretai persistengia, todėl pasitaiko įvairiausių kuriozų.

Vyrauja nuomonė, kad būti madingu daug kainuoja, o štai būti stilingu – gerokai pigiau. Tačiau pinigai – dar ne viskas, kur kas svarbesnis yra meninis skonis.

„Galima būti stilingu ir madingu už kelias kapeikas, iš Humanos, jeigu tu žinai, kokios tendencijos. Jeigu žinai, kokie pečiai, kokia proporcija ir žinai, kas tau tinka – tu gali būti už kapeikas madingas“, – mitą griauna mados kūrėjas Juozas, sakydamas, kad visą gyvenimą buvo neturtingas studentas, bet visada – madingas.

Kritikos strėlės – politikų įvaizdžiui

TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjos Kristinos Rimienės paklausti apie Lietuvos politikų aprangą mados grandai negailėjo jiems kritikos. Geriausiai, anot jų, šalies politikų įvaizdį apibrėžia žodis nuobodu, tačiau to priežastis abu kūrėjai įvardija skirtingas. Laidos žiūrovai išgirdo, kokios priežastys vis dar kausto mūsų politikų stiliaus pojūtį.

„Man atrodo, kad jie nuolatos slepiasi. Neduok dieve, seimūnai apsirodys gražesniu kostiumėliu – vyrauja nuomonė, kad jeigu tu eini pas Statkevičių, vadinasi, turi daug pinigų, tas juos baido“, – pasakoja J. Statkevičius, kuriam teko dirbti ne su viena Lietuvos politikos žvaigžde.

Laidos pašnekovai pažėrė komplimentų ir kai kurioms politikėms – stilingoms moterims, bei išrinko stilingiausią prezidento žmoną, kurios aprangai neturi priekaištų net mados grandai. „O visos kitos turi minusų, ir, deja, baisių“, – kerta Juozas, kartu su E. Skerstonu patariantis būti savimi.

„Nebijokit klausti, tai taikytina visiems, ir tuo labiau, kai kalbame apie prisistatymą visuomenei. Vienas dalykas yra noras patikti, čia galbūt toks viliokliškas aspektas ir aš pritariu tam, bet kai esame vieši asmenys – mes prisistatome kitiems ir negali būti nesvarbu, kaip aš atrodau“, – pataria profesorius E. Skerstonas.

Nuosprendis diktorių įvaizdžiui

„Jeigu mes pažiūrėsime „Panoramą“ ir visą Lietuvos televizijos diktorių aprangą – tai tie standartiniai minimalistiniai kostiumėliai, garbanoti visų moterų kaklai, nei šalikėlio, nei perlų, nei jokio auskaro, nieko, man ta yra skurdas, bet aš manau, kad ne dėl to – o dėl prasto meninio skonio“, – kritikuoja diktorių aprangą J. Statkevičius, kuriam lietuvių nuostata – geriau mažiau, kad tik neapsijuoktų, yra nepriimtina.

Visiems žinomas aštrus J. Statkevičiaus liežuvis nepagailėjo nei politikų, nei diktorių, nei pačių aukščiausių šalies žmonių. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.