Karina Krysko-Skambinė – apie tradicijas: „Susimąstau, ar mums pavyks laikytis šių papročių“

Jaukiausių žiemos švenčių šurmuliui pasidavė ir atlikėja Karina Krysko-Skambinė, kuri šv. Kūčių išvakarėse pasirodys neįprastame koncerte.

Karina Krysko.<br>D.Čėplos nuotr.
Karina Krysko.<br>D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2018, 11:12 AM

„Džiaugiuosi, kad šventinį maratoną vainikuos širdžiai miela muzika, o jau kitą dieną svarbiausias metų šventes sutiksiu su brangiausiais sau žmonėmis“, – kalbėjo atlikėja.

Ji patikino – svarbiausia Šv. Kalėdų tradicija yra pati šventė. „Ir kas benutiktų, tiek per Šv. Kūčias, tiek per Šv. Kalėdas būtinai turime kartu su visa šeima susėsti už stalo“, – sakė K. Krysko-Skambinė.

Ji labai džiaugėsi, kad mama yra išsaugojusi tradicijas patiekti dvylika patiekalų ir papuošti eglutę.

„Kartais susimąstau, ar ir mums ateityje pavyks laikytis šių papročių. Juk gyvenimo tempas, regis, tik greitėja. Tiesa, kai kurios tradicijos mūsų namuose atgimsta ar naujai atsiranda tik pastaraisiais metais. Visa tai dėl Majaus ir jo tikėjimo kalėdiniais stebuklais“, – pasakojo pašnekovė.

Ji, kartu su sūnumi, pernai pirmą kartą rašė laišką Kalėdų seneliui. Šįmet šeima šią mielą „procedūrą“ vėl pakartos.

Pati Karina sakė savo norų raudonskruosčiam dovanų teikėjui niekuomet nėra išdėsčiusi raštu.

„Mano močiutė buvo labai atvira, todėl tai, kad Kalėdų senelio nėra, ji man pasakė kai buvau maždaug šešerių. Vėliau tėtis, sumaniai padėjęs namuose dovanas, buvo trumpam sugrąžinęs tikėjimo stebuklu jausmą“, – prisiminė dainininkė.

Anksčiau Skambinai savo namuose kalėdinę eglutę papuošdavo ne visada. Tačiau pernai Majaus auklytė, besiverčianti ir floristika, šeimai įteikė nedidelį žaliaskarį kūrinį, sukomponuotą iš kėnio šakų.

„Šįmet užsisakėme būtent tokią eglutę, tik jau didesnę“, – sakė K. Krysko-Skambinė.

Ji mano, kad šventes šįmet su šeima minėti pradės anksčiau – „Enyjos dainų Kalėdiniame koncerte“.

„Majų turėtų sužavėti įspūdingas lazerių šou, kuris džiugins visus koncerto klausytojus“, – minėjo dainininkė.

Enya yra viena populiariausių Airijos atlikėjų pasaulyje, kuri beveik nekoncertuoja, todėl jos angelišką balsą ir giesmes primenančius kūrinius galima išgirsti tik klausantis įrašų.

Tačiau per Šv. Kalėdas vyksta neįtikėtini dalykai ir vienas jų nutiks Lietuvoje – Enya kurtos ir išskirtinius balsus turinčių Lietuvos solisčių atliekamos dainos skambės didžiojoje mūsų šalies scenoje.

Koncerte pasirodys garsi dainininkė bei televizijos projektų dalyvė Rūta Ščiogolevaitė, džiazo atlikėja Evelina Sašenko, šviesiausios karmos bei angeliško balso Vaida Genytė ir daugelio projektų dalyvė, „69 danguje“ grupės solistė Karina Krysko-Skambinė.

Kartu su solistėmis scenoje „karaliaus“ maestro dirigentas Donatas Katkus bei jo vadovaujamas Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, padėsiantis atskleisti stebuklingą dainų skambesį.

Originalios muzikos ir „Enyjos Kalėdinis koncertas“ aranžuočių autoriai yra muzikos prodiuseris, atlikėjas Linas Adomaitis bei kompozitorius Jievaras Jasinskis.

„Enyjos Kalėdinis koncertas“ suteiks peno ne tik ausims ar sielai, bet ir akims. 100 kvadratinių metrų LED ekrane žiūrovai išvys kiekvienai dainai sukurtas originalias vaizdo vizualizacijas, kurias montavo ir kūrė žymi režisierė Jurga Naraškevičiūtė.

Prie užburiančių bei puikiai Kalėdinius Enya kūrinius papildančių vaizdų prisidės ir išskirtinis dainininkių stilius – juo rūpinasi žinoma Lietuvos dizainerė Daiva Urbonavičiūtė. Kiekvienai solistei yra siuvamos išskirtinio dizaino suknelės.

„Kalėdiniame Enyjos Dainų koncerte“ skambės dainos: „Fairytale“, „Caribbean Blue“, „Flow Sail Away“ (Orinocco Flow), „Book Of Days“, „Celts“, „Only Time“, „Anywhere Is“, „Only If“, „Floras Secret“, „Amarantine“, „Watermark“, „Boadicea“, „Silver Inches“, „Sun In The Stream“, „Angels“, „On My Way Home“, „I Want Tomorrow“, „China Roses“, „May It Be“, „A Day Without The Rain“, „One by One“.

1980 m. muzikinę karjerą pradėjusi Enya (Eithne Ní Bhraonáin) visame pasaulyje išgarsėjo savo unikalaus skambesio dainomis, kuriose girdimi folk bei sintezuotų fonų ir klasikinių motyvų garsai. Ji yra daugiausiai albumų parduodanti atlikėja Airijoje, keturis kartus nominuota „Grammy“ apdovanojimui bei Oskarui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.