receptai

Pasaulis nuostabus
2016-02-07 10:31
Lino ir Irmos Adomaičių kelionių įspūdžius žiūrėkite kiekvieną sekmadienį nuo 10:00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Pasaulis nuostabus
2016-02-07 10:30
Lino ir Irmos Adomaičių kelionių įspūdžius žiūrėkite kiekvieną sekmadienį nuo 10:00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
SkonisGurmanų klubas
2016-02-08 14:17
Turbūt nėra dienos, kai pasaulyje pagaminama tiek daug cepelinų, kaip pirmasis vasario sekmadienis, kai švenčiama Pasaulinė cepelinų diena. Nesvarbu, kuriame žemyne gyventų lietuviai – Europoje, Australijoje, Amerikoje, Afrikoje, Azijoje – tądien jie verda cepelinus.
SkonisPasigamink
2016-02-05 16:44
Išsikepti naminės duonos ryžtasi ne kiekviena šeimininkė, nes tai – laiko reikalaujantis užsiėmimas. Vis dėlto kartais verta rasti laiko ir pabandyti namiškius nustebinti savo pačių iškepta duona.
SkonisPasigamink
2016-01-30 11:47
Šeštadienio rytas pas mus prasidėjo kepant ir valgant štai tokius karštus sumuštinius. Labai skanūs, mūsų šeimai labai patiko.
SkonisPasigamink
2016-01-17 18:29
Bulvių traškučių niekada neperku. Nors jei kažkas jų nuperka, neatsisakau jų valgyti. Nesu nei prieš juos, nei jų fanė. Bet, patikėkite, natūralūs naminiai bulvių traškućiai yra skanūs. Kai žinai, jog į juos nepridėta gausybės visokių E, tad ir krimsteltėti kur kas smagiau.
SkonisGurmanų klubas
2016-01-16 09:10
Nidos Degutienės knyga „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena“ buvo pripažinta geriausia 2015 metų kulinarine knyga Pietų Afrikos Respublikoje. Knyga nugalėjo žydiškos kulinarijos knygų kategorijoje ir šių metų pavasarį Kinijoje atstovaus Pietų Afrikos Respublikai pasauliniuose geriausių kulinarinių knygų rinkimuose.
SkonisPasigamink
2016-01-12 10:32
Šio recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.
SveikataGyvenu sveikai
2016-01-03 18:42
Pagirios gali būti sunkios, ypač tuomet, jei kitą dieną po audringos nakties privalote anksti keltis ir užsiimti atsakinga veikla. Pernelyg didelis suvartoto alkoholio kiekis gali sukelti galvos kraujagyslių paburkimą bei skysčių trūkumą organizme, dėl ko jausitės išties siaubingai. Dėl pagirių galite pasijusti išsekęs, susierzinęs, bloguoti – na, tiesiog jaustis šlykščiai. Žemiau pateikiami patarimai padės palengvinti pagirias ir greitai pasijusti geriau.
SkonisPasigamink
2015-12-31 13:25
Saldūs ir pikantiški tortai, silkės ir žuvies patiekalai, gausybė pyragų, salotų, užkandžių, net sriuba – visą mėnesį portalo lrytas.lt skaitytojai dalijosi gardumynų receptais ir nuotraukomis. Visi jie dalyvavo konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
SkonisGurmanų klubas
2015-12-23 08:49
Nenumaldomai artėja didžiosios Kalėdų ir Naujųjų metų šventės ir šeimininkės jau pradeda galvoti, kas gi bus svarbiausia Kalėdų stalo puošmena. Jei lietuviškas Kūčių stalas turi gilias tradicijas ir dėl jo nereikia sukti galvos, tai Kalėdų vaišėms ieškome kažko naujo ir įspūdingo.
Receptai
2015-12-20 12:20
Lietuvoje gyvenantis italas, žinomas virtuvės vadovas Gian Luca Demarco papasakojo, kodėl apsimoka eiti švęsti Kalėdų pas kulinarą ir parodė, kaip pasigaminti gardžią vištienos užkandėlę.
SkonisGurmanų klubas
2015-12-20 13:32
Indrė Valantinaitė (31 m.) pritrūktų savo poezijos knygų, jeigu jas dovanotų švenčių proga. Bet poetė rado puikią išeitį – teiks valgomas Kalėdų dovanas. Prieš šventes žinoma moteris prikepė sausainių su cukatomis, florentinų, sudėjo juos į permatomus maišelius, supakavo į dėžutes ir perrišo juostelėmis.
SkonisPasigamink
2015-12-15 17:58
Keptas kalakutas neatsiejama – Amerikoje populiarios šventės – Padėkos dienos, dalis. Tačiau vis dažniau šventiniam stalui kalakutą ar kalakutienos patiekalus renkasi ir lietuviai. Bet kas galėjo pagalvoti, jog įmantriai paruoštą paukštieną XVI a. valgė ir mūsų didikai, niekuo neatsilikdami nuo Vakarų Europos aukštuomenės.
SkonisPasigamink
2015-12-09 13:17
Abejingų jam nėra. Vieniems jis dvokia, kiti be jo neįsivaizduoja nė vieno gurmaniško pasisėdėjimo. Taip, kalbame apie sūrį su mėlynaisiais pelėsiais. Jei priklausote tai grupei, kuri raukosi pamačiusi sūrį su mėlynaisiais pelėsiais, sukluskite. Stipraus skonio, aitraus kvapo pelėsinis sūris tikrai vertas jūsų dėmesio. Suteikite jam antrąjį šansą, ir jis jums atskleis geriausius savo skonio niuansus.
SkonisGurmanų klubas
2015-12-05 16:19
Žinoma žurnalistė, tinklaraštinininkė, LNK laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir populiarių kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson skatina pradėti labiau vertinti savo šalies virtuvę ir gaminti tai, kuo iš tiesų didžiuojamės. Todėl savo šeštoji jos kulinarinė knyga „Prie stalo Lietuva“ yra skirta gyvajai lietuviškai virtuvei, patiekalams, kuriuos žinome turbūt kiekvienas ir kuriuos su pasididžiavimu gamina mūsų mamos ar močiutės.
SkonisPasigamink
2015-11-13 18:00
Ką gaminsite vakarienei? O kuo ketinate pradžiuginti šeimą savaitgalį? Siūlome penkias idėjas – nuo užkandėlės iki deserto, kurie papuoš švenčių stalą ar tiks iškilmingesniam vakarui. Išbandykite naujas dermes!
Lietuvos dienaAktualijos
2015-11-02 08:40
Pirmadienį medikai pradeda išrašyti elektroninius receptus, pagal kuriuos vaistinės turės išduoti vaistus. Išrašyti vadinamąjį e.receptą galimybes turi 170 iš beveik 550 šalyje veikiančių sveikatos priežiūros įstaigų, kurios aptarnauja apie 60 proc. šalies pacientų. Receptus priimti planuoja trys ketvirtadaliai Lietuvos vaistinių.
SkonisVirtuvės gudrybės
2015-10-22 10:42
Artėja vaiko gimtadienis, o jūs nežinote, ką įdomaus paruošti, kad maistas patiktų ir jūsų atžalai ir susirinkusiems draugams? Pasitelkus šiek tiek vaizduotės galima nesudėtingus patiekalus paruošti taip, kad maistas ne tik bus skanus, bet ir atrodys patraukliai.
Gyvenimo būdas
2015-10-20 15:59
Julia Janus – tai stilius, kurį galima paragauti. Leidinys „Mada ir maistas“ – natūralus šių idėjų ir tarpdisciplininio bendradarbiavimo rezultatas, vaizdinis Baltijos regiono gastronomijos ir mados dialogas. Kas jungia šias dvi disciplinas? Skonis! Laidose „Mada ir Maistas“ gaminsime greitai paruošiamus sezoninius patiekus, kalbėsime apie madą ir laužysime stereotipus. Kalbinsime žinomus žmones, kurie paneigs stereotipus apie save ar savo profesiją.
SkonisPasigamink
2015-10-22 09:25
„Kam pirkti, jeigu gali pasigaminti pats?“ – tokia taisykle vadovaujasi daugiau kaip šimtą stiklainių konservuotų daržovių ir uogienių žiemai pasigaminusi Alytaus rajono gyventoja Aurelija Taločkaitė-Mastavičienė, įvardinusi, ko reikia, kad paruoštos gėrybės būtų pačios skaniausios.
SkonisGurmanų klubas
2015-10-09 12:55
30 leidinių per metus. Tik tiek knygų, atrinktų iš viso pasaulio, anglų kalba išleidžia pasaulyje žinomiausios leidyklos „Penguin“ Gyvenimo būdo skyrius Pietų Afrikos Respublikoje. Vilnietė Nida Degutienė tapo pirmąja ir kol kas vienintele autore iš Lietuvos, kurios kulinarijos knyga „Izraelio skoniai“ pasklido nuo kaimyninės Estijos iki tolimosios Australijos.
SkonisPasigamink
2015-10-02 19:34
Gerai paruošti grybų valgiai – tikras delikatesas, kuriuo mėgaujamasi nuo seniausių laikų. Kokiais patiekalais pavirsta krepšiai grybų, kuriuos šiomis dienomis nešate iš miškų? Geriausiais grybų receptais dalijasi socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Grybautojai“ dalyviai. Vieni jų skirti kasdienai, kiti – šventėms. Tarp jų rasite ir jau išbandytų, ir tokių patiekalų, kurių dar nesate ragavę.
SkonisPasigamink
2015-10-01 16:15
Šiandien, spalio 1-ąją, minima pasaulinė vegetarų diena. Ji vienija žmones visame pasaulyje, pasirinkusius vegetarišką gyvenimo būdą ir skleidžiančius vegetarizmo idėją. Šiandien siekiama kuo labiau atkreipti dėmesį į vegetarizmo naudą įvairiais aspektais – etiniais, aplinkosaugos, sveikatos ir humaniškumo.
SkonisGurmanų klubas
2015-09-30 14:47
„Esu ištekėjusi už anglo, nemažai metų gyvenau Didžiojoje Britanijoje, daug keliavau ir keliauju, tad savaime suprantama, kad šimtus kartų turėjau atsakyti į klausimą – kokia yra lietuviška virtuvė? Visada tokiais atvejais troškau po ranka turėti knygą, kuria galėčiau parodyti, kokia skani ir kokia graži yra mano Lietuva“, – pasakojo populiarių kulinarinių knygų autorė ir TV laidų vedėja Beata Nicholson.
SkonisPasigamink
2015-10-02 09:47
Miškuose aidi grybautojų šūksniai, virtuvėse kunkuliuoja puodai, sandėliukuose rikiuojasi stiklainiai su miško gėrybėmis. Pagaliau grybų sezonas prasidėjo! Ką ruošiate iš grybų? Daugeliui užkietėjusių grybavimo entuziastų pats skaniausias patiekalas – su šonine ir svogūnais pakepinti grybai grietinės padaže. O gal išbandykite grybus kitaip?
Gyvenimo būdas
2015-09-22 12:51
Julia Janus – tai stilius, kurį galima paragauti. Leidinys „Mada ir maistas“ – natūralus šių idėjų ir tarpdisciplininio bendradarbiavimo rezultatas, vaizdinis Baltijos regiono gastronomijos ir mados dialogas. Kas jungia šias dvi disciplinas? Skonis! Laidose „Mada ir Maistas“ gaminsime greitai paruošiamus sezoninius patiekus, kalbėsime apie madą ir laužysime stereotipus. Kalbinsime žinomus žmones, kurie paneigs stereotipus apie save ar savo profesiją.
Gyvenimo būdas
2015-09-09 22:15
Julia Janus – tai stilius, kurį galima paragauti. Leidinys „Mada ir maistas“ – natūralus šių idėjų ir tarpdisciplininio bendradarbiavimo rezultatas, vaizdinis Baltijos regiono gastronomijos ir mados dialogas. Kas jungia šias dvi disciplinas? Skonis! Laidose „Mada ir Maistas“ gaminsime greitai paruošiamus sezoninius patiekus, kalbėsime apie madą ir laužysime stereotipus. Kalbinsime žinomus žmones, kurie paneigs stereotipus apie save ar savo profesiją.
SkonisPasigamink
2015-08-25 14:50
Šprėvaldas be agurkų – kaip varškė be grietinės. Taip kalba Brandenburgo (Vokietija) žemėje gyvenantys žmonės. Tiesa, varškę jie mėgsta pagardinti ne tik grietine, bet ir svogūnais, sėmenų aliejumi, raugintais, šviežiais, marinuotais agurkais. Tačiau Šprėvaldo ypatybė – patiekalai, kuriuose yra bent griežinėlis agurko. Beveik šimtą kilometrų nuo Berlyno į pietryčius nutolęs kraštas vasarą tampa milžiniška agurkų plantacija, o Liubenau miestas – agurkų sostine.
Grilio skanėstai
2015-08-14 10:44
Ar įmanoma gyvenant Lietuvoje sveikai gyventi ir maitintis? „Kulinarijos studijos“ vadovas Gian Luca sako „Taip“! Šįkart virtuvės šefas apsilankys turguje ir duos patarimų, kaip išsirinkti kokybišką mėsą ir žuvį.
SkonisPasigamink
2015-08-13 09:04
Karštą dieną – sultingos naujienos. Ar arbūzus iki šiol valgote tik kaip desertą, norėdami atsigaivinti? Šis gardus vaisius tinka ne tik tam – jis gali tapti pagrindiniu ingredientu ruošiant salotas, maišant kokteilius ar net gaminant guminius saldainius. Užmeskite akį į šiuos gaivius receptus.
SkonisPasigamink
2015-06-30 15:30
Kai kitą kartą nežinosite, ką paruošti iš kiaušinių – pažiūrėkite šį video. Galbūt jis primins pamirštą patiekalą arba įkvėps naujiems atradimams.
StiliusKaramelė
2015-06-29 10:18
Simoną Jakubėnaitę (30 m.) daugelis lietuvių vis dar prisimena kaip „Eurovizijos“ konkurso, kuriame 2004-aisiais ji dalyvavo su Linu Adomaičiu, dalyvę. Šiandien jos, po penkerių metų baigusios studijas Jungtinėse Amerikos Valstijose, aistra – ne tik sava muzikos studija „New Vocal“, bet ir sportas bei sveikas maistas.
SveikataSveikas!
2015-06-25 12:11
Nuo birželio 1-osios Lietuvoje įsigaliojo nauja receptų rašymo ir vaistų pardavimo tvarka vaistinėse. Tai susiję su vaistiniais preparatais, kurie yra kompensuojami Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis. Šiuos pokyčius pajus ir gydymo įstaigų pacientai, ir vaistus perkantys žmonės.
SkonisGurmanų klubas
2015-06-24 19:07
Ko reikia, kad viena gražiausių vasaros švenčių būtų prasminga, įsimintina ir smagi? Gerų orų ir geros kompanijos. Taip mano interjero dizainerė Rutha von Calcar (49 m.). Vokietijoje gimusi ir augusi, vėliau daug metų praleidusi Olandijoje ir tik pastarąjį dešimtmetį šaknis įleidusi protėvių žemėje netoli Molėtų aristokratišką pavardę turinti Rutha šiemet Jonines švęs savo sodybos terasoje tarp gėlių.
SkonisGurmanų klubas
2015-06-10 11:26
Gerokai anksčiau nei išpopuliarėjo vegetarizmas Fania Lewando savo restorane Vilniuje gamindavo vegetariškus patiekalus ir net parašė apie tai kulinarinę knygą. Daugiau nei prieš septyniasdešimt metų F.Lewando gamino tradicinės žydų virtuvės mėsiškų patiekalų versijas ir net vegetariškus „burgerius“ (arba lietuviškai – suvožtinius).
SveikataMedicinos žinios
2015-06-05 11:27
Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė patvirtino Receptų rašymo ir vaistinių preparatų, medicinos priemonių ir kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių pardavimo vaistinėse gyventojams taisyklių naują redakciją.
Receptai
2015-06-02 11:00
Labai paprasta, bet fantastiškai skanu! Virtuvės šefas Gian Luca Demarco iš „Kulinarijos studijos“ padės jums nustebinti savo tėčius tikrais kulinariniais skanėstais!
SkonisGurmanų klubas
2015-05-25 11:10
Nuo gegužės pradžios – iki Joninių – tik tiek trunka smidrų sezonas. Tad vertėtų nepražiopsoti ir suskubti paragauti šios gurmanų vertinamos daržovės.
SkonisGurmanų klubas
2015-05-21 11:25
Smidrai arba šparagai – tai maistinga daržovė, mėgstama visoje Vakarų Europoje. Lietuvoje šie augalai buvo paplitę gėlių darželiuose, o auginti maistui juos imtasi tik prieš keletą metų. Tai daugiametis augalas, kurį pasėjus derliaus tenka laukti net ketverius metus, o sezonas trunka nuo gegužės pradžios iki Joninių.
SkonisGurmanų klubas
2015-05-17 22:10
Vilnius yra tas mūsų šalies miestas, kuriame kulinarinės įvairovės yra gausu. Tačiau kad ir kaip keista būtų, sostinėje ilgą laiką buvo juntamas žuvies, o ypač lietuviškos, patiekalų stygius. Šią klaidą ištaisyti pasišovė garsusis „Šturmų švyturys“, kuris Užupyje prieš kelis mėnesius atidarė savo antrąjį restoraną Lietuvoje.
SveikataGyvenu sveikai
2015-05-13 19:13
Apie raudonuosius burokėlius, jų šakniavaisius žinojo jau senovės arabai ir persai – tai natūrali gydomoji priemonė. Burokėlis vertingas tuo, kad turi unikalų vitaminų derinį, kalio, jodo, geležies, folio ir pantoteno rūgšties, karotinoidų, baltymų ir ląstelienos.
SkonisPasigamink
2015-05-11 11:16
Saulė viliote vilioja į gamtą – ne tik dirbti ar aktyviai pramogauti. Pietūs gamtoje – kas gali būti geriau? Žinoma, daugelis neapsieis be šašlykų. Netrūks ir kalbų apie šašlykų marinavimo būdus, kurie nulemia ne tik mėsos skonį, bet ir mėsos minkštumą, sultingumą.
SkonisPasigamink
2015-04-16 18:29
Daugelis žinome šį legendiniu tapusį vyniotinį. O štai maisto tinklaraštininkė Jurgita Adomavičiūtė siūlo mums receptą, kaip šį vyniotinį pasigaminti patiems.
SkonisPasigamink
2015-04-14 11:25
Mados ir kulinarijos santuoka. Kad tai įmanoma, tvirtai tiki dizainerė Julija Janulaitytė, kurios kolekcijas pristato ne tik modeliai, – tai atsispindi patyrusių virtuvės meistrų kūriniuose.
Receptai
2015-04-03 08:33
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Receptai
2015-04-01 18:45
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Receptai
2015-03-31 18:45
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Receptai
2015-03-30 18:45
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Receptai
2015-03-27 18:45
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Receptai
2015-03-26 18:45
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Verta pažiūrėti
2015-03-23 08:47
Specialiai Velykoms skirtą laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite nuo kovo 26 dienos
SkonisGurmanų klubas
2015-03-23 14:44
Pažaislio vienuolyne įsikūrusio svetingumo komplekso „Monte Pacis“ šeimininkė Indra Ramanauskienė (39 m.) brangina draugystę su istorinėje vietoje gyvenančiomis seserimis kazimierietėmis ir kitų Europos vietų vienuoliais. Kulinariniu vienuolių paveldu besidominti kaunietė sukaupė daugybę originalių vienuolių receptų, užrašytų lietuvių, lenkų, vokiečių ir lotynų kalbomis. Kai kurie jų šimtmečių senumo.
SkonisVirtuvės gudrybės
2015-03-15 12:02
Net ir paprastus patiekalus iš makaronų galima sugadinti. Tačiau kartą paragavę tinkamai paruoštų itališkų makaronų daugiau niekada nebenorėsite gaminti juos taip, kaip tai darėte anksčiau.
SkonisVirtuvės gudrybės
2015-03-07 09:53
Artėjant pavasariui kyla noras ne tik atnaujinti garderobą ar pradėti sportuoti. Naujų vėjų galime įpūsti net ir į valgio gaminimo procesą. Nauji, įdomūs receptai bei gaminimo būdai – pirma, kas šauna į galvą, tačiau, pasirodo, mini revoliuciją virtuvėje gali sukelti ir paprasčiausiai sumaniai naudojamas išmanusis telefonas.
Receptai
2015-02-21 07:00
Vertingi patarimai, originalūs receptai ir linksmi nuotykiai virtuvėje su Alfu Ivanausku ir komanda
SkonisMitybos ABC
2015-02-09 14:49
Paaiškėjo, kurios trys komandos iš daugiau nei pusės tūkstančio 1-12 klasių šalies moksleivių laimėjo sveiką mitybą skatinantį konkursą „Mokyklos virtuvės brolija“ įrodydamos, kad gali pagaminti sveikatai naudingą, skanų bei originalų patiekalą, tinkantį ne tik namų stalui, bet ir valgykloms. Komandas-nugalėtojas subūrę mokytojai teigė, kad dalyvauti kvietė sveikai mitybai neabejingus moksleivius.
Receptai
2015-02-09 08:43
Vertingi patarimai, originalūs receptai ir linksmi nuotykiai virtuvėje su Alfu Ivanausku ir komanda.
Receptai
2015-02-06 08:38
Vertingi patarimai, originalūs receptai ir linksmi nuotykiai virtuvėje su Alfu Ivanausku ir komanda

Populiariausi per 24 val.