receptai

SkonisPasigamink
2015-08-25 14:50
Šprėvaldas be agurkų – kaip varškė be grietinės. Taip kalba Brandenburgo (Vokietija) žemėje gyvenantys žmonės. Tiesa, varškę jie mėgsta pagardinti ne tik grietine, bet ir svogūnais, sėmenų aliejumi, raugintais, šviežiais, marinuotais agurkais. Tačiau Šprėvaldo ypatybė – patiekalai, kuriuose yra bent griežinėlis agurko. Beveik šimtą kilometrų nuo Berlyno į pietryčius nutolęs kraštas vasarą tampa milžiniška agurkų plantacija, o Liubenau miestas – agurkų sostine.
Grilio skanėstai
2015-08-14 10:44
Ar įmanoma gyvenant Lietuvoje sveikai gyventi ir maitintis? „Kulinarijos studijos“ vadovas Gian Luca sako „Taip“! Šįkart virtuvės šefas apsilankys turguje ir duos patarimų, kaip išsirinkti kokybišką mėsą ir žuvį.
SkonisPasigamink
2015-08-13 09:04
Karštą dieną – sultingos naujienos. Ar arbūzus iki šiol valgote tik kaip desertą, norėdami atsigaivinti? Šis gardus vaisius tinka ne tik tam – jis gali tapti pagrindiniu ingredientu ruošiant salotas, maišant kokteilius ar net gaminant guminius saldainius. Užmeskite akį į šiuos gaivius receptus.
SkonisPasigamink
2015-06-30 15:30
Kai kitą kartą nežinosite, ką paruošti iš kiaušinių – pažiūrėkite šį video. Galbūt jis primins pamirštą patiekalą arba įkvėps naujiems atradimams.
StiliusKaramelė
2015-06-29 10:18
Simoną Jakubėnaitę (30 m.) daugelis lietuvių vis dar prisimena kaip „Eurovizijos“ konkurso, kuriame 2004-aisiais ji dalyvavo su Linu Adomaičiu, dalyvę. Šiandien jos, po penkerių metų baigusios studijas Jungtinėse Amerikos Valstijose, aistra – ne tik sava muzikos studija „New Vocal“, bet ir sportas bei sveikas maistas.
SveikataSveikas!
2015-06-25 12:11
Nuo birželio 1-osios Lietuvoje įsigaliojo nauja receptų rašymo ir vaistų pardavimo tvarka vaistinėse. Tai susiję su vaistiniais preparatais, kurie yra kompensuojami Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis. Šiuos pokyčius pajus ir gydymo įstaigų pacientai, ir vaistus perkantys žmonės.
SkonisGurmanų klubas
2015-06-24 19:07
Ko reikia, kad viena gražiausių vasaros švenčių būtų prasminga, įsimintina ir smagi? Gerų orų ir geros kompanijos. Taip mano interjero dizainerė Rutha von Calcar (49 m.). Vokietijoje gimusi ir augusi, vėliau daug metų praleidusi Olandijoje ir tik pastarąjį dešimtmetį šaknis įleidusi protėvių žemėje netoli Molėtų aristokratišką pavardę turinti Rutha šiemet Jonines švęs savo sodybos terasoje tarp gėlių.
SkonisGurmanų klubas
2015-06-10 11:26
Gerokai anksčiau nei išpopuliarėjo vegetarizmas Fania Lewando savo restorane Vilniuje gamindavo vegetariškus patiekalus ir net parašė apie tai kulinarinę knygą. Daugiau nei prieš septyniasdešimt metų F.Lewando gamino tradicinės žydų virtuvės mėsiškų patiekalų versijas ir net vegetariškus „burgerius“ (arba lietuviškai – suvožtinius).
SveikataMedicinos žinios
2015-06-05 11:27
Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė patvirtino Receptų rašymo ir vaistinių preparatų, medicinos priemonių ir kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių pardavimo vaistinėse gyventojams taisyklių naują redakciją.
Receptai
2015-06-02 11:00
Labai paprasta, bet fantastiškai skanu! Virtuvės šefas Gian Luca Demarco iš „Kulinarijos studijos“ padės jums nustebinti savo tėčius tikrais kulinariniais skanėstais!
SkonisGurmanų klubas
2015-05-25 11:10
Nuo gegužės pradžios – iki Joninių – tik tiek trunka smidrų sezonas. Tad vertėtų nepražiopsoti ir suskubti paragauti šios gurmanų vertinamos daržovės.
SkonisGurmanų klubas
2015-05-21 11:25
Smidrai arba šparagai – tai maistinga daržovė, mėgstama visoje Vakarų Europoje. Lietuvoje šie augalai buvo paplitę gėlių darželiuose, o auginti maistui juos imtasi tik prieš keletą metų. Tai daugiametis augalas, kurį pasėjus derliaus tenka laukti net ketverius metus, o sezonas trunka nuo gegužės pradžios iki Joninių.
SkonisGurmanų klubas
2015-05-17 22:10
Vilnius yra tas mūsų šalies miestas, kuriame kulinarinės įvairovės yra gausu. Tačiau kad ir kaip keista būtų, sostinėje ilgą laiką buvo juntamas žuvies, o ypač lietuviškos, patiekalų stygius. Šią klaidą ištaisyti pasišovė garsusis „Šturmų švyturys“, kuris Užupyje prieš kelis mėnesius atidarė savo antrąjį restoraną Lietuvoje.
SveikataGyvenu sveikai
2015-05-13 19:13
Apie raudonuosius burokėlius, jų šakniavaisius žinojo jau senovės arabai ir persai – tai natūrali gydomoji priemonė. Burokėlis vertingas tuo, kad turi unikalų vitaminų derinį, kalio, jodo, geležies, folio ir pantoteno rūgšties, karotinoidų, baltymų ir ląstelienos.
SkonisPasigamink
2015-05-11 11:16
Saulė viliote vilioja į gamtą – ne tik dirbti ar aktyviai pramogauti. Pietūs gamtoje – kas gali būti geriau? Žinoma, daugelis neapsieis be šašlykų. Netrūks ir kalbų apie šašlykų marinavimo būdus, kurie nulemia ne tik mėsos skonį, bet ir mėsos minkštumą, sultingumą.
SkonisPasigamink
2015-04-16 18:29
Daugelis žinome šį legendiniu tapusį vyniotinį. O štai maisto tinklaraštininkė Jurgita Adomavičiūtė siūlo mums receptą, kaip šį vyniotinį pasigaminti patiems.
SkonisPasigamink
2015-04-14 11:25
Mados ir kulinarijos santuoka. Kad tai įmanoma, tvirtai tiki dizainerė Julija Janulaitytė, kurios kolekcijas pristato ne tik modeliai, – tai atsispindi patyrusių virtuvės meistrų kūriniuose.
Receptai
2015-04-03 08:33
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Receptai
2015-04-01 18:45
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Receptai
2015-03-31 18:45
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Receptai
2015-03-30 18:45
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Receptai
2015-03-27 18:45
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Receptai
2015-03-26 18:45
Kulinarijos studijos šefas Gian Luca De Marco pasakoja, kaip gi Velykas švenčia italai ir kokius patiekalus jie deda ant savo stalo. Beje, keletą jų galite lengvai pasigaminti ir jūs. Laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 18:40 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Verta pažiūrėti
2015-03-23 08:47
Specialiai Velykoms skirtą laidą „Velykų skanėstai“ žiūrėkite nuo kovo 26 dienos
SkonisGurmanų klubas
2015-03-23 14:44
Pažaislio vienuolyne įsikūrusio svetingumo komplekso „Monte Pacis“ šeimininkė Indra Ramanauskienė (39 m.) brangina draugystę su istorinėje vietoje gyvenančiomis seserimis kazimierietėmis ir kitų Europos vietų vienuoliais. Kulinariniu vienuolių paveldu besidominti kaunietė sukaupė daugybę originalių vienuolių receptų, užrašytų lietuvių, lenkų, vokiečių ir lotynų kalbomis. Kai kurie jų šimtmečių senumo.
SkonisVirtuvės gudrybės
2015-03-15 12:02
Net ir paprastus patiekalus iš makaronų galima sugadinti. Tačiau kartą paragavę tinkamai paruoštų itališkų makaronų daugiau niekada nebenorėsite gaminti juos taip, kaip tai darėte anksčiau.
SkonisVirtuvės gudrybės
2015-03-07 09:53
Artėjant pavasariui kyla noras ne tik atnaujinti garderobą ar pradėti sportuoti. Naujų vėjų galime įpūsti net ir į valgio gaminimo procesą. Nauji, įdomūs receptai bei gaminimo būdai – pirma, kas šauna į galvą, tačiau, pasirodo, mini revoliuciją virtuvėje gali sukelti ir paprasčiausiai sumaniai naudojamas išmanusis telefonas.
Receptai
2015-02-21 07:00
Vertingi patarimai, originalūs receptai ir linksmi nuotykiai virtuvėje su Alfu Ivanausku ir komanda
SkonisMitybos ABC
2015-02-09 14:49
Paaiškėjo, kurios trys komandos iš daugiau nei pusės tūkstančio 1-12 klasių šalies moksleivių laimėjo sveiką mitybą skatinantį konkursą „Mokyklos virtuvės brolija“ įrodydamos, kad gali pagaminti sveikatai naudingą, skanų bei originalų patiekalą, tinkantį ne tik namų stalui, bet ir valgykloms. Komandas-nugalėtojas subūrę mokytojai teigė, kad dalyvauti kvietė sveikai mitybai neabejingus moksleivius.
Receptai
2015-02-09 08:43
Vertingi patarimai, originalūs receptai ir linksmi nuotykiai virtuvėje su Alfu Ivanausku ir komanda.
Receptai
2015-02-06 08:38
Vertingi patarimai, originalūs receptai ir linksmi nuotykiai virtuvėje su Alfu Ivanausku ir komanda

Populiariausi per 24 val.