Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>

Receptai

Gyvenimo būdas Skonis
2014-08-28 10:57
Daug Lietuvos konditerijos rekordų pasiekę, o per Žolines įspūdingo dydžio Derlinių vainiką sukūrę Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai ir pedagogai pristatė NATO misiją Šiauliuose atliekantiems kariams skirtą leidinį „Šiaulių krašto mėgstamiausi valgiai“. Po tokį leidinį bei atviruką su “Šaulio” atvaizdu ir palinkėjimais Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas ketina padovanoti kiekvienam NATO oro policijos misiją atlikusiam kariui. Mintis perteikti užsieniečiams informaciją apie mėgstamiausius mūsų krašto valgius Šiaulių miesto merui kilo, kai per vieną susitikimą NATO junginio karininkas paklausė, kur galėtų įsigyti lietuviškų patiekalų receptų anglų kalba.
Pramogos TV antena
2014-07-28 07:42
Projekto „Virtuvės mitų griovėjai“ sumanytojas ir siela Alfas Ivanauskas (30 m.) jau yra sugriovęs aibę mitų, sulaužęs daugybę tradicijų, paragavęs šiurpą keliančių patiekalų, įgyvendinęs pačias netikėčiausias idėjas ir pelnęs tarptautinį pripažinimą.
Pramogos Kelionės ir pomėgiai
2014-07-23 18:46
Turime Jums sultingų naujienų: arbūzą galima valgyti ne tik vienu būdu. Nors pilna lėkštė arbūzo skiltelių vis dar yra vienas populiariausių valgių iškylaujant, tačiau šis gardus rožinis vaisius taip pat gali tapti pagrindiniu ingridientu ir plakant kokteilius, ruošiant salotas, pagrindinius patiekalus ar net gaminant guminius saldainius. Užmeskite akį į šešis alkį žadinančius receptus.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-07-15 14:15
Kiekvienuose namuose virtuvė prilygsta šventovei, kurioje gimsta įvairiausi kulinariniai šedevrai. Gaminami patiekalai skrandžius džiugina ne tik per šventes, bet ir kasdienių pusryčių ar vakarienės metu, tad nenuostabu, kad virtuvėje praleidžiama nemaža dienos dalis. Net ir nuolat sukantis virtuvėje sunku išvengti kai kurių klaidų. Čia pateikiame didžiausias klaidas, kurias daro net ir labiausiai įgudę kulinarai mėgėjai.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-06-24 07:56
Ar žinojote, kad pasaulyje yra daugiau nei 500 braškių rūšių? Raudonos, saldžios, kvepiančios, prisirpusios braškės – ne vienam būtent šios uogos primena, kad jau atėjo tikra vasara. Prasidėjus braškių sezonui stenkitės valgyti jų kuo daugiau. Šios uogos ne tik labai skanios, bet ir labai naudingos. Braškėse yra vitaminų C, B, K, taip pat daug geležies ir fosforo.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-06-04 17:49
Žurnalistės ir diplomato Dariaus Degučio žmonos Nidos Degutienės kulinarijos receptai - netradiciniai, pikantiški ir skirti sveikai gyvenantiems. Todėl Lrytas.lt "Skonio" rubrikoje jie kaskart sulaukia didelio skaitytojų susidomėjimo. Tačiau trečiadienį N.Degutienė gurmanams ir kulinarijos mėgėjams pateikia išskirtinę dovaną - Vilniuje pristato savo knygą "Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena".
Būstas Interjerai
2014-06-02 21:23
„Čia yra mano sielos namai, kuriuose augu, tobulėju, kuriu ir kasdien praleidžiu daugiausia laiko“, – sako B. Nicholson. Tai yra jos pasaulis, primenantis saldumynų krautuvėlę. Lentynos iš zefyrų, braškinis fotelis, cinamono kilimas, cukraus vatos prijuostė, komoda iš pistacijų, bananų pudingo minkštasuolis, šakotis iš pačios autorės knygų ir kt. Net ištikimas draugas keturkojis garbanius išdidžiai nešioja saldainio vardą – Bonbon.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-05-26 16:19
Per devyniasdešimt minučių – dešimt patiekalų iš produktų, kurie neturi galvos, nelaigo pievose, neskraido ore ir neplaukioja vandenyje. Maža to – patiekalus reikės ruošti scenoje skambant muzikai ir stebint žiūrovams. Ar muzika turės įtakos patiekalo skoniui? Tuo netrukus įsitikins kulinarijos knygų autorė ir laidų vedėja Beata Nicholson.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-05-25 16:57
Pabodo paprasti maltinukai? Išsikepkite jų kitaip - orkaitėje. Taip kepti maltinukai bus sveikesni, nes prisigers mažiau riebalų. Ne veltui šis receptas rekomenduojamas ir žmonėms, sergantiems vėžiu. Be to, prie šių maltinukų nereikės patiekti bulvių, nes jos įmaišytos į pačius maltinukus. Pabandykite!
Gyvenimo būdas Skonis
2014-05-19 17:59
Nors šis receptas - iš lietuvių autorių knygos „Kaip maitintis susirgus vėžiu", gardžiuotis šiuo patiekalu gali ir tie, kurie nori išvengti šios ligos. Šis nesudėtingas ir lengvai paruošiamas valgis nereikalauja nei gausybės ingredientų, nei didelių įgūdžių virtuvėje. Jis tiks ir pietums, ir vakarienei.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-05-17 09:39
Onkologinėmis ligomis sergančių pacientų mityba yra apaugusi mitais ir paslaptingomis teorijomis, kurios klaidina, o neretai ir išmuša iš vėžių žmones, susidūrusius su itin sunkia liga. Vietoj racionalių, mokslu pagrįstų sprendimų, pacientai kartais griebiasi „stebuklingų receptų“ – ima badauti, atsisako tam tikrų produktų grupių, vartoja jiems visai netinkamus preparatus. Šie žingsniai gali pabloginti ligonio būklę, o kartais baigtis ir visai liūdnai.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-05-15 10:50
Anglija savo karališkomis tradicijomis garsėja nuo seno, tačiau ką pasakytumėte paklausti apie tradicinius jos patiekalus? Tikriausiai ne vienas atsakytų, jog tai mėsainiai ir gruzdintuvėje kepta žuvis su bulvytėmis fri (angl. Fish&Chips). Tačiau dauguma atvykėlių ir netgi pačių britų neįsivaizduoja, kad egzistuoja tikra angliška virtuvė. Galbūt britai ir neturi daugybės tradicinių patiekalų, bet apsilankę tikruose britų restoranuose, galite likti maloniai nustebinti.
Gyvenimo būdas Sveikata
2014-05-13 09:23
Ką valgyti susirgus vėžiu? Atsisakyti mėsos? Cukraus? O gal tapti žaliavalgiu? Šiuos klausimus sau ir kitiems dažnai užduoda tie, kurie savo sveikatos istorijoje turi įrašą apie piktybinę ligą. Neretai jie paklysta tarp mitų ir tikrovės, ligonių pasakojimų apie stebuklingas dietas ir gydytojų rekomendacijų. Išblaškyti mitus ir suteikti informacijos apie tinkamą mitybą ėmėsi onkohematologinių ligonių bendrija „Kraujas“, išleidusi pirmąjį lietuvių autorių mitybos vadovą onkologiniams ligoniams su šimtu receptų „Ką valgyti susirgus vėžiu?“.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-05-05 20:37
Nors Gvatemaloje po ilgų karų ekonominė padėtis vis dar sunki, svetingi žmonės ir patys valgo, ir svečius vaišina sveikais ir sočiais patiekalais. Po šią Centrinės Amerikos valstybę savaitę keliavusius vilniečius Olgą (37 m.) ir Gediminą (37 m.) Malaškevičius pakerėjo ne tik sunkiai išbrendamos džiunglės, rūkstantys ugnikalniai, vietos žmonių audžiami margaspalviai audiniai, bet ir gardūs valgiai. Gediminas gvatemalietiškus valgius net ėmė ruošti namie. Juodosios pupelės, avokadai, kukurūzai, žemės riešutai – visa tai yra pagrindiniai maisto produktai, iš kurių Gvatemaloje ruošiami gardūs valgiai, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Gyvenimo būdas".
Pramogos Žmonės
2014-05-05 19:52
Linksmame kulinariniame projekte „Siurprizas lėkštėje“ netrūksta skaniausių tradicinių pasaulio šalių virtuvių receptų, geros nuotaikos ir dar negirdėtų istorijų iš Lietuvos garsenybių gyvenimo. Į projekto sūkurį įsitraukė ir grupės „Pinup Girls" dainininkės Ievos Mackevičienės vyras, „radistas" Rolandas Mackevičius, kuris papasakojo kokį bjauriausią patiekalą yra suvalgęs ir koks desertas jį labiausiai pradžiugina, kai liūdna.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-05-03 21:24
Jeigu kada nors susimąstėte, kaip prie baro stovinčiam alkoholinių gėrimų virtuozui pavyksta suplakti tokį nuodėmingą kokteilį, veikiausiai į galvą plūstelėjo mintis, kad sudedamųjų dalių toje taurėje milijonas, o namuose tokį pasigaminti pačiam – tikra vargo vakarienė. Tačiau populiariausius kokteilius neabejotinai galite suplakti ir patys.
Pramogos Žmonės
2014-04-14 16:17
Velykos jau ant nosies, todėl kviečiu visus pasiraitoti rankoves ir pradėti dažyti kiaušinius! Praėjusią savaitę jums jau užsiminiau, kad pernai žinių sėmiausi iš liaudies, kai etnologė ir marginimo meistrė mane ir jus mokė, kaip marginti vašku. Šiais metais dažysiu kiaušinius natūraliai.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-04-05 13:36
Jeigu norite pamaloninti svečius ar šeimyną savaitgalio pietumis, imkitės šio klasikinio prancūziško patiekalo. Jis nereikalauja daug darbo, tačiau atima laiko - jautiena turi troškintis ilgai ir lėtai. Šis receptas - iš legendinio režisieriaus Juozo Miltinio užrašų. Beje, burgundiškas jautienos troškinys dar skanesnis būna kitą dieną.
Gyvenimo būdas Skonis
2014-03-30 11:25
Paryžiuje skurdęs, badavęs ir kentęs patyčias legendinis teatro režisierius Juozas Miltinis (1907–1994) vėliau Panevėžyje iš gyvenimo sėmė su kaupu. Su J.Miltiniu bendravęs režisierius Julius Dautartas (60 m.) spėja, kad garsiojo kūrėjo rengiamos puotos tuo metu, kai šalyje buvo juntamas produktų stygius, galėjo būti tarsi atsakas į jaunystėje patirtą nepriteklių. Legendinis Panevėžio teatro režisierius J.Miltinis sovietmečiu kelis dešimtmečius buvo tapęs prancūzų kultūros simboliu. Apie jo gyvenimo būdą ir kulinarinius pomėgius sklido legendos.
Pramogos Žmonės
2014-03-26 21:21
Kadaise Maroko dykumoje Vytaras Radzevičius drauge keliavusiems kolegoms pagamino neįprastą pupelių ir pomidorų sriubą. Tuomet šis patiekalas atrodė niekuo neypatingas, tačiau šiandien jis jį vadina išskirtiniu. Nuo tada žinomo žurnalisto neapleidžia mintys apie kulinarinės knygos išleidimą.

Populiariausi per 24 val.