Gydytoja, skelbusi, kad koronaviruso skiepai padaro žmones magnetiškais, atgavo mediko licenciją

Pranešama, kad Ohajo (JAV) gydytoja Sherri Tenpenny, netekusi gydytojo licencijos po to, kai duodama parodymus valstijos įstatymų leidėjams, be kitų keistų komentarų, pateikė daug melagingų teiginių apie COVID-19 vakcinas, atgavo savo licenciją.

 2021 m. birželį sąmokslo teorijos apie COVID-19 vakcinas jau neapsiribojo vien internetu – jos pateko ir į JAV įstatymų leidėjų klausymus – dėl įstatymų projektų, kuriais siekiama uždrausti skiepų privalomumą.<br> 123rf nuotr.
 2021 m. birželį sąmokslo teorijos apie COVID-19 vakcinas jau neapsiribojo vien internetu – jos pateko ir į JAV įstatymų leidėjų klausymus – dėl įstatymų projektų, kuriais siekiama uždrausti skiepų privalomumą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2024, 7:21 PM

2021 m. birželį sąmokslo teorijos apie COVID-19 vakcinas jau neapsiribojo vien internetu – jos pateko ir į JAV įstatymų leidėjų klausymus – dėl įstatymų projektų, kuriais siekiama uždrausti skiepų privalomumą.

Viename iš tokių posėdžių prieš skiepus pasisakanti aktyvistė dr. Sherri Tenpenny, kurią Skaitmeninės neapykantos neutralizavimo centras (angl. Center for Countering Digital Hate) jau anksčiau buvo pavadinęs viena iš „dezinformatorių dešimtuko“, liudijo Ohajo Atstovų rūmų Sveikatos komitetui ir paskelbė daugybę nepagrįstų teiginių apie gana tariamus šalutinius vakcinos poveikius.

„Esu tikra, kad internete matėte nuotraukų, kuriose užfiksuoti žmonės, kuriems buvo darytos šios injekcijos, o dabar jie yra įmagnetinti, – liudijime teigė Sh. Tenpenny. – Galite uždėti raktą ant jų kaktos – jis prilimpa. Ant jų galima dėti šaukštus ir šakutes, ir jie prilimpa – nes dabar manome, kad ten yra metalo gabalėlis.“

Šis teiginys yra klaidingas – vakcinos negali padaryti žmonių magnetiškais. Jose net nėra sudedamųjų dalių, kurios galėtų sukurti elektromagnetinį lauką.

Sh. Tenpenny taip pat teigė, kad COVID-19 vakcinos sukūrė „sąsają“ su 5G korinio ryšio bokštais.

Be savo teiginių apie vakcinas, gydytoja pateikė pastabų apie tai, kad „kai kuriuose didžiuosiuose didmiesčiuose mirusiųjų kūnai suskystinami ir pilami į vandentiekį“.

Šis liudijimas ne tik išplito, bet ir valstijos gydytojų taryba gavo 350 skundų. Sh. Tenpenny atliekant tyrimą nebendradarbiavo, todėl jos medicinos licencija buvo sustabdyta – be to, jai skirta 3000 JAV dolerių bauda.

Tačiau kaip matyti iš oficialių profesinių licencijų įrašų ir kaip pranešė pati Sh. Tenpenny, dabar šis licencijos sustabdymas panaikintas. Medicinos valdybos atstovas spaudai „Statehouse News Bureau“ nurodė, kad Sh. Tenpenny sumokėjo baudą ir bendradarbiavo atliekant tyrimą, todėl valdyba balsavo už tai, kad jos licencija būtų grąžinta.

Sąmokslo teorijos apie COVID-19 susijusios ne tik su vakcinomis. Per ketverius metus nuo tada, kai buvo paskelbta pandemija, pasigirdo įvairiausių keistų teiginių, pradedant tuo, kad dėl visko kaltas Billas Gatesas, ir baigiant siūlymais, kad karvių šlapimo gėrimas gali užkirsti kelią infekcijai, primena „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.