Gegužę Prancūzijos prezidentas E. Macronas vyks valstybinio vizito į Vokietiją

Gegužės pabaigoje Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas su oficialiu valstybiniu vizitu lankysis Vokietijoje, ketvirtadienį pranešė Vokietijos prezidentūra.

E. Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
E. Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 3:25 PM, atnaujinta May 2, 2024, 3:27 PM

Valstybinis vizitas iš pradžių buvo numatytas pernai liepą, bet buvo atidėtas dėl riaušių Prancūzijoje.

E. Macronas su žmona Brigitte į Berlyną atvyks gegužės 26 d., juos su visa karine pagarba prie savo oficialios rezidencijos pasitiks Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris su žmona Elke Büdenbender.

Tai bus pirmasis valstybinis Prancūzijos prezidento vizitas į Vokietiją nuo 2000 m., kai Berlyne lankėsi Jacques'as Chiracas.

Berlyne Prancūzijos vadovas dalyvaus minėjimo ceremonijose, skirtose pokario Vakarų Vokietijos įkūrimui ir komunistų valdymo Rytų Vokietijoje pabaigai. Gegužės 26 d. F. W. Steinmeieris surengs valstybinį banketą, o gegužės 27 ir 28 d. jiedu keliaus į Rytų Vokietijos miestą Drezdeną bei Miunsterį vakaruose, aplankys vietas, kuriose abi šalys bendradarbiauja technologinių naujovių ar saugumo srityje.

Drezdene E. Macronas pasakys kalbą apie Europą, kaip ir planavo iš pradžių. „Abu prezidentai švęs Europos integraciją visose trijų dienų kelionės stotelėse“, sakoma Vokietijos prezidentūros pranešime.

Tai pirmoji per 24 metus tokio pobūdžio Prancūzijos prezidento kelionė. E. Macronas nuolat vyksta į Berlyną kalbėtis su kancleriu Olafu Scholzu, tačiau valstybinis vizitas vyksta aukštesniu protokolo lygmeniu ir paprastai pasižymi didesne pompastika ir ceremonijomis. Kvietimą gali pateikti tik pareigas einantis valstybės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.