EUROLYGA

Austrija sukūrė stebuklą – pasaulio čempionate su sirena įmušė įvartį ir parklupdė Suomiją

Pasaulio ledo ritulio čempionate ketvirtadienį buvo žaidžiami ketvirtojo turo mačai, po kurių tapo aišku, kad vis dar taškų neišbarsčiusia rinktine turnyre išlieka Švedija, o austrai stebuklingai paskutinę mačo sekundę parklupdė suomius.

 Benjaminas Baumgartneris<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Benjaminas Baumgartneris<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2024, 8:24 PM, atnaujinta May 16, 2024, 11:39 PM

A grupėje ir toliau stebino austrai. Prieš tai buvusiame ture jie trečiame kėlinyje pralaiminėjo lyderiams kanadiečiams 1:6, tačiau sugebėjo išlyginti rezultatą 6:6 ir nusileisti tik per pratęsimą, o ketvirtadienį pralaiminėdami suomiams 1:2 paskutinę mačo sekundę išplėšė pergalę – ritulys po Benjamino Baumgartnerio smūgio įskrido į suomių vartus su sirena – 3:2 (0:2, 1:0, 2:0).

Tad austrai pakilo į penktąją vietą su 4 taškais, o suomiai liko su 7 ketvirtojoje.

Kitame A grupės mače į lyderių gretas sugrįžo Kanada, kuri šiaip ne taip susitvarkė su Norvegija 4:1 (1:0, 1:0, 2:1). dabar kanadiečiai pasivijo grupės lyderius šveicarus ir turi po 11 taškų. Tuo tarpu norvegai jau sužaidė penktą dvikovą ir turi vienintelę pergalę prieš Daniją ir 3 taškus.

Eilinę ketvirtąją pergalę B grupėje čempionate iškovojo Švedija, kuri yra vienintelė rinktinė, nepraradusi taškų. Švedai ketvirtadienį įveikė Kazachstaną 3:1 ( 1:1, 1:0, 1:1).

B grupėje vakariniame mače intriga baigėsi pirmame kėlinyje, kai JAV ledo ritulininkai į Prancūzijos vartus pelnė 4 įvarčius. Galiausiai prie tų įvarčių amerikiečiai pridėjo dar vieną ir nugalėjo 5:0 (4:0, 0:0, 1:0).

Dabar JAV ekipa pasivijo 7 taškus turinčią Latviją ir dalinasi trečiąja vieta. Prancūzija su 4 taškais žengia šeštoje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.