Beveik stebuklas: taip rusų drono dar nebuvo numušęs niekas

Ukrainos dvivietis mokomasis dvivietis lėktuvas „Jak-52“ virš pietinio Ukrainos regiono perėmė ir saugiai numušė Rusijos žvalgybinį droną „Orlan“, pranešė „Militarnyj“.

 Ukrainos dvivietis mokomasis dvivietis lėktuvas „Jak-52“ virš pietinio Ukrainos regiono perėmė ir saugiai numušė Rusijos žvalgybinį droną „Orlan“.
 Ukrainos dvivietis mokomasis dvivietis lėktuvas „Jak-52“ virš pietinio Ukrainos regiono perėmė ir saugiai numušė Rusijos žvalgybinį droną „Orlan“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2024, 11:44 AM

Vaizdo įraše užfiksuotame incidente matyti, kaip „Jak-52“ skrieja virš krentančio drono, kurį numušė tiksliu šūviu.

„Jak-52“, iš pradžių sukurtas kaip sportinis ir mokomasis lėktuvas, neturi įprastinės ginkluotės ir taikiklių sistemų. Tačiau antrasis orlaivio įgulos narys, ginkluotas vien šautuvu, pademonstravo puikius įgūdžius tiksliai nusitaikydamas į šnipinėjimo droną ir jį sunaikindamas.

Didžiausias „Jak-52“ greitis – 470 km per valandą, o skrydžio ištvermė – iki 2,5 valandos, todėl šis lėktuvas pasižymi vikrumu ir ištverme ir puikiai tinka perimti bei sekti dronus, skrendančius palyginti nedideliu greičiu. Nepaisant to, kad „Jak-52“ pirmiausia atlieka mokomosios platformos vaidmenį, jo universalumas ir manevringumas labai pravertė kovojant su oro grėsmėmis.

Sukurtas naudojant ankstyvųjų sovietinių pokario naikintuvų konstrukcijos elementus, įskaitant tandeminę kabiną ir triratę važiuoklę, „Jak-52“ turi degalų ir tepalų sistemą, galinčią ištverti skrydį „aukštyn kojomis“ iki dviejų minučių. Dėl šių savybių, taip pat tvirtos konstrukcijos ir efektyvaus variklio „Jak-52“ gali lengvai skraidyti įvairiomis operacinėmis sąlygomis, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.