Būsimas moderniausias Didžiosios Britanijos tankas baigė ugnies testus

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija paskelbė, kad britų kariuomenės būsimasis tankas „Challenger 3“ baigė ugnies bandymų etapą.

 Jungtinės Karalystės gynybos ministerija paskelbė, kad britų kariuomenės būsimasis tankas „Challenger 3“ baigė šaudymo bandymų etapą.
 Jungtinės Karalystės gynybos ministerija paskelbė, kad britų kariuomenės būsimasis tankas „Challenger 3“ baigė šaudymo bandymų etapą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2024, 1:38 PM

Turėdamas pažangias išgyvenimo savybes ir didžiulę ugnies galią, tankas „Challenger 3“ įkūnija naują kovinės galios ir atsparumo standartą. Pradėti šaudymo bandymai yra intensyvių projektavimo ir kūrimo darbų, kuriais siekiama sukurti galingiausią kada nors britų kariuomenės naudotą tanką, kulminacija, rašo „Defence Blog“.

Šiaurės Vokietijoje vykstančiose kovinio šaudymo pratybose patvirtinama „Challenger 3“ kovinė parengtis ir tikslaus nukreipimo galimybės. Šie bandymai, kuriems vadovauja „Rheinmetall BAE Systems Land“ (RBSL), bendradarbiaudama su „Rheinmetall“, atliekami laikantis NATO etaloninių standartų, užtikrinančių ginkluotės veikimo nuoseklumą ir patikimumą.

Projektas „Challenger 3“, kurį pagal 800 mln. svarų sterlingų (935,5 mln. eurų) vertės sutartį vykdo RBSL, ne tik stiprina Jungtinės Karalystės gynybinę poziciją, bet ir skatina ekonomikos augimą – nes sukuriama daugiau kaip 300 aukštos kvalifikacijos darbo vietų, įskaitant inžinierius ir technikus.

Gynybos pirkimų ministras Jamesas Cartlidge'as pabrėžė esminį „Challenger 3“ vaidmenį didinant kariuomenės kovinius pajėgumus ir stiprinant JK įsipareigojimus NATO. Dėl modernaus bokštelio, pažangių jutiklių ir aktyviosios apsaugos sistemos „Challenger 3“ yra pasirengęs išlikti grėsminga jėga mūšio lauke bent iki 2040 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.