Estija rimtai svarsto galimybę siųsti karius į Ukrainą

Estijos vyriausybė „rimtai“ svarsto galimybę siųsti karius į vakarinę Ukrainos dalį, kad būtų galima atlaisvinti Ukrainos dalinius operacijoms fronto linijose.

Karas Ukrainoje. Ukrainos kariai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Ukrainos kariai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2024, 10:40 AM, atnaujinta May 14, 2024, 11:39 AM

Tai pareiškė Estijos prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Madisas Rollas, praneša „Ukrinform“, remdamasi „Breaking Defense“.

„Estijos vyriausybė „rimtai“ svarsto galimybę siųsti karius į vakarų Ukrainą, kad jie perimtų iš Ukrainos pajėgų tiesiogiai su kovomis nesusijusius „užnugario“ vaidmenis ir taip atlaisvintų jas kovoms fronte“, – sakė patarėjas.

Vyriausybė šiuo metu analizuoja galimą žingsnį, ir nors Estija norėtų, kad bet koks tokio pobūdžio veiksmas būtų visavertės NATO misijos dalis – „siekiant parodyti platesnę bendrą jėgą ir ryžtą“ – ji neatmetė galimybės, kad Estijai teks veikti mažesnės koalicijos sudėtyje.

„Vyksta diskusijos, – sakė jis gegužės 10 dieną prezidento rūmuose. – Turėtume išnagrinėti visas galimybes“.

„Neturėtume turėti apribojimų savo galvose dėl to, ką galime padaryti“, – pridūrė jis.

M. Rollo komentarai pasirodė po to, kai praėjusią savaitę Estijos gynybos pajėgų vadas generolas Martinas Heremas sakė, kad prieš kelis mėnesius kariuomenėje buvo diskutuojama apie karių siuntimą į vakarų Ukrainą, kur jie atliktų tokias užduotis kaip medicinos paslaugos, logistika ar oro gynyba kai kuriuose vakarų Ukrainos miestuose.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas neatmeta galimybės siųsti karius į Ukrainą, jei Rusija pralaužtų Ukrainos gynybą ir jei Kyjivas pateiktų tokį prašymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.