Ilgitės sniego? Susikurkite žiemišką nuotaiką ant stalo! Šie kokosiniai triufeliai – lengvai pagaminami, yra skanūs, o svarbiausia – tikra stalo puošmena!
Kaip juos gaminti, moko „Home Cooking Adventures“. Vaizdo siužetą rasite žemiau, o čia pateikiame trumpą aprašymą.
Į dubenėlį dėkite 200 g baltojo šokolado, supilkite 60 ml grietinėlės (35 proc.). Lydykite šią masę garų vonelėje, kol šokoladas visiškai ištirps. Dėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto, maišykite, kol visiškai ištirps.
Pilkite vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus), nutarkuotą vieno apelsino žievelę, 33 g kokosų drožlių, gerai išmaišykite, uždenkite ir porai valandų palikite šaldytuve, kad šokolado ir kokosų masė gerai sustingtų.
Kai masė sutvirtės, į atkirą indą įsiberkite dar 33 g kokosų drožlių. Šaukšteliu pakabinkite masės, pirštais ją suvoliokite į rutuliuką, suplokite, į jos centrą dėkite lazdyno riešutą, vėl suformuokite rutuliuką ir apvoliokite jį kokosų drožlėse.
Dėkite triufelius į gražią lėkštę – tai bus pats gražiausias akcentas ant jūsų šventinio stalo.