Šio skanėsto receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė Irutė. Kepkite ir skanaukite.
Legendinis medaus tortas
Ingredientai
Tešlai:
- 5 stiklinės miltų;
- 1 stiklinė medaus;
- 1 stiklinė cukraus;
- 3 vnt. kiaušinių;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 200 g sviesto.
Kremui:
- 1000 g grietinės;
- 6 šaukštai cukraus pudros;
- 0,5 šaukšto citrinų sulčių.
Gaminimas
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudėkite į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudėkite kepimo miltelius.
Dar kiek pakaitinkite, nukelkite nuo garų ir suberkite miltus, greitai ir gerai išmaišykite.
Tešlą atšaldykite (suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą) ir padalinkite į 6 dalis.
Plonai iškočiokite ir iškepkite apvalius biskvitus (prieš kepimą subadykite, formas išspauskite su pyrago forma, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apytiksliai po 7-9 minutes).
Iš tešlos likučių iškepkite paprastą lakštą, kurį vėliau sumalsite apibarstymui. Biskvito lakštus pertepkite kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir pusės šaukšto citrinos sulčių (grietinę su cukraus pudra ir citrinų sultimis gerai išsukite).
Aptepkite šoną, viršų, apibarstykite trupiniais, papuoškite.
Prieš tiekiant palaikykite parą laiko šaldytuve.
Skanaus!