Penki ingredientai, 20 minučių darbo – ir šokolado mėgėjai liks sužavėti

2019 m. balandžio 2 d. 15:43
Receptas
Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas laidoje „Gardu gardu“ parodė, kaip gaminti skanėstą visiems juodojo šokolado mėgėjams. 
Daugiau nuotraukų (2)
Tik penki ingredientai, 20 minučių darbo – ir mėgausitės puikiais juodojo šokolado triufeliais.
Juodojo šokolado triufeliai
Triufeliams reikės:
170 g kambario temperatūros sviesto,
340 g juodojo šokolado, 
20 g šviesaus cukraus sirupo (2 valg. š.),
20 ml konjako arba romo,
0,5 vanilės ankšties arba 3 – 4 lašiukai vanilės ekstrakto.
Dekoravimui reikės:
netirpios cukraus pudros,
natūralios kakavos miltelių,
arba
maltų liofolizuotų uogų,
smulkintų skrudintų riešutų.
Kaip gaminti 
Kambario temperatūros sviestą išpurenti virtuviniame kombaine iki baltos masės. 
Garų vonelėje ištirpinti šokoladą kartu su cukraus sirupu iki vientisos masės. Įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes arba įlašinti vanilės ekstrakto. Gerai išmaišyti. Įpilti konjako arba romo ir dar kartą permaišyti.
Gautą šokolado masę supilti į išpurentą sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti aukštesnius bokštelius. Dalį jų apibarstyti netirpia cukraus pudra, kitą dalį – natūralios kakavos milteliais. Taip pat galim apibarstyti ir maltomis liofilizuotomis uogomis arba smulkiai kapotais skrudintais riešutais.
Prieš patiekiant įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
triufeliaišokoladasAli Gadžijevas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.