Tik penki ingredientai, 20 minučių darbo – ir mėgausitės puikiais juodojo šokolado triufeliais.
Juodojo šokolado triufeliai
Triufeliams reikės:
170 g kambario temperatūros sviesto,
340 g juodojo šokolado,
20 g šviesaus cukraus sirupo (2 valg. š.),
20 ml konjako arba romo,
0,5 vanilės ankšties arba 3 – 4 lašiukai vanilės ekstrakto.
Dekoravimui reikės:
netirpios cukraus pudros,
natūralios kakavos miltelių,
arba
maltų liofolizuotų uogų,
smulkintų skrudintų riešutų.
Kaip gaminti
Kambario temperatūros sviestą išpurenti virtuviniame kombaine iki baltos masės.
Garų vonelėje ištirpinti šokoladą kartu su cukraus sirupu iki vientisos masės. Įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes arba įlašinti vanilės ekstrakto. Gerai išmaišyti. Įpilti konjako arba romo ir dar kartą permaišyti.
Gautą šokolado masę supilti į išpurentą sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti aukštesnius bokštelius. Dalį jų apibarstyti netirpia cukraus pudra, kitą dalį – natūralios kakavos milteliais. Taip pat galim apibarstyti ir maltomis liofilizuotomis uogomis arba smulkiai kapotais skrudintais riešutais.
Prieš patiekiant įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.