„Medutis“ su apelsinais
Biskvitui reikės:
- 450 g miltų
- 4 v. š. medaus
- 5 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 0,5 a. š. sodos
- 1 a. š. kepimo miltelių
Kremui reikės:
- 250 g grietinės (30 proc. riebumo)
- 250 g grietinėlės (30 proc. riebumo)
- 150 g cukraus
- 1 pak. vanilinio cukraus
- 0,5 citrinos sulčių
- 1 apelsino
Kaip gaminti
Ant silpnos ugnies ištirpinti medų. Kai medus ištirps, į jį sudėti sodą ir visą laiką maišant kaitinti, kol medus taps tamsaus gintaro spalvos. Tuomet masę palikti, kad šiek tiek atvėstų.
Tuo tarpu iki baltumo išplakti kiaušinius ir cukrų.
Visą laiką maišant, į kiaušinių ir cukraus masę supilti atvėsusį medų. Ten pat supilti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti labai tiršta.
Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą supilti tešlą, ją tolygiai paskirstyti ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.
Iškepusį medaus biskvitą palikti atvėsti. Atvėsusį biskvitą perpjauti pusiau, ir kiekvieną dalį padalinti į du sluoksnius. Gausis keturi biskvitai.
Kremui gerai išplakti grietinę ir grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Pabaigoje supilti citrinos sultis.
Apelsiną nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Biskvitus pertepti kremu ir užberti apelsino gabalėliais.
Suteptą tortą palikti kelioms valandoms šaldytuve.
„Tortas labai purus, minkštas, tirpstantis burnoje bei gaivus dėl jame esančių apelsinų“, – pridūrė recepto autorė.