Biskvitinis „Medutis“ pagal Dovilės receptą: puikus rezultatas iš pirmo karto

2021 m. lapkričio 30 d. 10:50
Lrytas.lt
Receptas
Kretingiškė Dovilė šventėms siūlo išsikepti biskvitinį „Medutį“. „Gaminau pirmą kartą“, – prisipažino ji. Tad tikrai pavyks ir jums.
Daugiau nuotraukų (2)
Dalijamės Dovilės receptu.
Biskvitinis „Medutis“
Biskvitui reikės:
  • 200 g sviesto
  • 200 g medaus
  • 200 g cukraus
  • 350 g miltų
  • 3 L dydžio kiaušinių
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 v. š. meduolinių prieskonių.
Kremui:
  • 500 g grietinės (30 proc. riebumo)
  • 200 g gietinėlės (36 proc. riebumo)
  • 200 g cukraus
  • 1 citrinos (žievelę nutarkuojame ir išspaudžiame sultis)
  • 1 pakelio grietinėlės standiklio.
Kaip gaminti
Sviestą, medų ir cukrų ištirpiname ant silpnos ugnies. Dedame meduolinių prieskonių. Gautą masę atvėsiname.
Kiaušinius išplakame, sudedame atvėsusią masę. Beriam miltus ir kepimo miltelius. Biskvitas kepimui paruoštas. Kepiau 150 laipsnių temperatūroje 30 min., neatidarinėdama orkaitės.
Kremas: grietinę sumaišome su grietinėle, cukrumi ir citrina. Kai iškepęs biskvitas atvėsta, supjaustome į 4 dalis. Viršūnėlė bus torto viršui ir šonams papuošti.
Kremą darome prieš susipjaustant biskvitą.
Puošiau pagal fantaziją.
„Skanaus!“ – palinkėjo Dovilė.
 
Medutistortas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.