Dalijamės Dovilės receptu.
Biskvitinis „Medutis“
Biskvitui reikės:
- 200 g sviesto
- 200 g medaus
- 200 g cukraus
- 350 g miltų
- 3 L dydžio kiaušinių
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 1 v. š. meduolinių prieskonių.
Kremui:
- 500 g grietinės (30 proc. riebumo)
- 200 g gietinėlės (36 proc. riebumo)
- 200 g cukraus
- 1 citrinos (žievelę nutarkuojame ir išspaudžiame sultis)
- 1 pakelio grietinėlės standiklio.
Kaip gaminti
Sviestą, medų ir cukrų ištirpiname ant silpnos ugnies. Dedame meduolinių prieskonių. Gautą masę atvėsiname.
Kiaušinius išplakame, sudedame atvėsusią masę. Beriam miltus ir kepimo miltelius. Biskvitas kepimui paruoštas. Kepiau 150 laipsnių temperatūroje 30 min., neatidarinėdama orkaitės.
Kremas: grietinę sumaišome su grietinėle, cukrumi ir citrina. Kai iškepęs biskvitas atvėsta, supjaustome į 4 dalis. Viršūnėlė bus torto viršui ir šonams papuošti.
Kremą darome prieš susipjaustant biskvitą.
Puošiau pagal fantaziją.
„Skanaus!“ – palinkėjo Dovilė.