Kepimo forma – 26 cm skersmens. Porcijos 8.
Užtruksite gamindami apie 15 minučių, dar 45–50 minučių pyragas keps.
Itališkas kriaušių pyragas
Reikės:
- apie 1,2 kg kriaušių;
- 150 g kambario temperatūros sviesto;
- 220 g cukraus;
- 4 kiaušinių;
- 240 g miltų;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnio druskos;
- 1 didesnės citrinos.
Kaip gaminti
Kriaušes nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite riekelėmis.
Sviestą išplakite su cukrumi, kol masė pabals. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami.
Įsijokite miltus su kepimo milteliais ir druska.
Nutarkuokite citrinos žievelę, įspauskite jos sultis. Suberkite kriaušes. Masę gerai išmaišykite.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepkite 45–50 min. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir skanaukite.
Recepto šaltinis: IG profilis „Lengva virtuvė“