Žiedinių kopūstų apkepas su sūriu: kai norisi ko nors lengvo ir gardaus

2023 m. rugsėjo 20 d. 13:09
Lrytas.lt
Receptas
Šis paprastas žiedinių kopūstų apkepo receptas patiks net ir tiems, kurie nevalgo daržovių – tai puikus būdas „paslėpti“ daržoves išrankiems valgytojams.
Daugiau nuotraukų (1)
Receptui reikia nedaug ingredientų, iš kurių svarbiausi – žiediniai kopūstai, kiaušiniai, kietasis ir mocarelos sūriai, prieskoniai.
Be to, jį ruošiant nereikės stovėti prie viryklės – tereikės viską sumaišyti, sudėti į kepimo indą ir kepti iki apkepas taps auksinės spalvos. Vegetariška, be glitimo, paprasta ir skanu!
Žiedinių kopūstų apkepas su sūriu
Reikės:
  • 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galvos, padalintos žiedynais
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų sviesto, kambario temperatūros
  • 2/3 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 mocarelos sūrio rutuliuko, sutarkuoto
  • juodųjų pipirų
  • druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio česnakų miltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 3–4 valgomųjų šaukštų miltų
Kaip gaminti
Visus ingredientus sudėkite į dubenį. Lengvai išmaišykite, kad kalafioro gabalėliai pasidengtų tešla.
Sudėkite į kepimo indą ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.
Kepkite apie 30 minučių arba iki apkepas taps auksinės spalvos.
žiedinis kopūstaskalafiorasapkepas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.