Receptu nedrįsau pasidalinti, pirmiausia pati norėjau paskanauti ir nuspręsti, ar tikrai jie verti atsidurti mūsų rūsių lentynose. Ir žaliems pomidorams aš sakau „Taip“.
Tiesa, rinkitės, jau kiek pradėjusius nokti, kai šiek tiek ima ir keičiasi spalva, ne visai žalius, nes kitaip pomidorai turės kartumo.
Reikės:
- žalių pomidorų, geriau mažesnių.
Marinatui:
- 3 l vandens;
- 1,5 st. acto;
- 3 v. š. druskos;
- 3 v. š. cukraus;
- 3–4 skiltelės česnako;
- apie 10 pipirų grūdeliais;
- 2 krapų žiedynų.
Kaip gaminti
Išverdame marinatą. Pomidorus nuplauname, nuplikome karštu vandeniu ir sudedame į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užpilame verdančiu marinatu.
Stiklainius užsukame ir užklojame storu rankšluosčiu.
Leidžiame visiškai atvėsti.