Aš radau būdą, kaip palengvinti pasirinkimą, – tiesiog kepti abu pyragus viename! Patikėkite manimi, tiek pyrago pagrindas, tiek varškė su obuoliais iškepa idealiai. Pyrago pagrindas labai minkštas, šiek tiek primena biskvitą. Tik neišsigąskite, kad iškepusio pyrago vidus bus gana skystas, – ilgiau kepti tikrai nereikia. Kai pyragas atvės, varškės įdaras sustings.
Aš šį pyragą mėgstu valgyti dar vos vos šiltą, bet atšalęs jis taip pat labai skanus. Jei norite, vietoj rudojo cukraus pyrago viršų galite aptepti mėgstamu džemu. Jis išeina gana didelis, todėl užteks ir šeimai, ir kaimynams.
Pagrindui reikės:
- 200 g sviesto (kambario temperatūros)
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 275 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
Įdarui reikės:
- 500 g varškės (9 proc. riebumo)
- 4 kiaušinių
- 120 ml pieno
- 120 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 3 a. š. vanilinio cukraus
- 3 didelių obuolių (saldžių)
- 70 g rudojo cukraus
- 2 v. š. cukraus
Pyrago pagrindui sviestą plakame su cukrumi kelias minutes elektriniu plaktuvu. Sudedame kiaušinius, vėl plakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, sumaišome su sviesto mase ir atidedame į šalį. Tešla turėtų būti gana tiršta.
Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių.
Įdarui viename dubenyje sumaišome varškę su grietinėle ir pienu, sudedame kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišome. Atidedame į šalį.
Obuolius nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Kepimo formos dugną ir kraštus išklojame kepimo popieriumi (aš naudojau stačiakampę stiklinę kepimo formą). Sudedame tešlą, suformuojame pyrago pagrindą ir kraštus. Tada supilame varškę, išdėliojame obuolių skilteles ir apibarstome ruduoju cukrumi. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol pyrago viršus lengvai paruduoja. Iškepusį pyragą paliekame šiek tiek atvėsti, nes vidus bus gana skystas. Visiškai atšalusio pyrago vidus sustingsta.