Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu kutens nosį nuostabiais aromatais

2023 m. lapkričio 13 d. 17:13
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Šitaip kepti lietinius su obuolių įdaru išmokau iš savo krikšto mamos. Ji man tokių blynelių prikepdavo, kai studijavau Kaune ir gyvenau pas ją.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip dabar pamenu – jau išlipus iš troleibuso visa gatvelė kvepėdavo lietiniais su obuoliais ir cinamonu. Mmm... net seilės tįsta.
Iš normos iškepsite apie 10 lietinių.
Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu
Blyneliams reikės:
  • 3 kiaušinių;
  • 500 ml pieno;
  • 210 g miltų;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 1 v. š. cukraus;
  • 60 g tirpinto sviesto;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus.
Įdarui:
  • 4–5 obuolių;
  • 1 v. š. cinamono;
  • 2 v. š. cukraus (kiekis priklauso nuo obuolių saldumo).
Taip pat reikės:
  • aliejaus kepti;
  • miltelinio cukraus apibarstyti;
  • grietinės patiekti.
Kaip gaminti
Blyneliams skirtus produktus sudedame į maisto smulkintuvą (puikiai tinka ir rankinis ar kokteilinė) ir išplakame iki vientisos masės. Kepame lietinius su trupučiu aliejaus, kol gražiai iškeps.
Įdarui skirtus obuolius nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Maišome su cukrumi ir cinamonu. Šio įdaro dedame ant lietinių, suvyniojame, kaip gražiau ar skaniau. Kepame su šlakeliu aliejaus, kol blyneliai gražiai apskrus.
Pabarstome cukraus pudra ir valgome su grietine.
lietiniaiblynų receptaiobuoliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.