Vištų šlaunelių kepsniai su mėlynųjų kopūstų, morkų ir žirnių ankščių salotomis
2 asmenims.
Gaminimo laikas: 30 minčių.
Reikės:
- 300 g vištų šlaunelių mėsos
- 150 g mėlynųjų kopūstų
- 1 morka
- 50 g žirnių ankščių
- 20 g džiovintų spanguolių
- 5 g vištienos prieskonių
- ryšulėlis petražolių
- 2 skiltelės česnako
- Taip pat: kepimo aliejus, alyvuogių aliejus, balzaminis actas, druska, malti juodieji pipirai
Kaip gaminti:
Marinuojame vištieną. 2 skilteles česnako nulupame ir smulkiai sukapojame. Šlaunelių mėsą supjaustome kepsneliais, sudedame į dubenį, gardiname vištienos prieskoniais, puse česnakų ir lengvai išmaišome.
Ruošiame salotas. Morką nuskutame ir sutarkuojame su burokine tarka arba supjaustome plonais šiaudeliais. Kopūstą supjaustome plonais šiaudeliais. Žirnių ankštis supjaustome per pusę įstrižai. Spanguoles šiek tiek pasmulkiname. Petražoles stambiai sukapojame. Visas daržoves sudedame į dubenį ir lengvai išmaišome.
Kepame kepsnius. Į keptuvę su įkaitintu 1 v. š. aliejaus sudedame marinuotus kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių po 3 min. ant vidutinės kaitros, kol mėsa gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
Gaminame užpilą. Dubenėlyje sumaišome 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 1 v. š. balzaminio acto, gardiname likusiu česnaku, druska, pipirais ir gerai išmaišome.
Patiekiame. Plačios lėkštės viduryje kauburėliu sudedame salotas ir pašlakstome paruoštu užpilu, ant viršaus išdėliojame vištienos kepsnelius.
Patarimai:
Jei vaikai nemėgsta česnakų, jų į užpilą galite nedėti.
Į užpilą galite įdėti ir šaukštelį medaus, tada jis bus švelnesnio skonio.
Vištieną galite marinuoti iš anksto ir laikyti šaldytuve.
Prie šio patiekalo tiktų įvairių virtų kruopų garnyrai.
Vištieną galite išsikepti ir ant grotelių.
Receptą siūlo Vakarienės prenumerata