Tatjana pagal išsilavinimą yra technikė-statybininkė, tačiau jos svajonė kada nors turėti kavinukę neliko tik svajone – jau gerą dešimtmetį ji kepa įvairius desertus.
Dabar kepyklėlėje pyragų kasdien iškepama per 7 kilogramus, o šio rudens hitai yra varškės keksas, obuolių pyragas bei morkų vyniotinis.
Tad Tatjana siūlo morkų vyniotinį pasigaminti ir namuose.
Morkų vyniotinis su varškės kremu
Biskvitui reikės:
- 1,6 kg smulkiai sutarkuotų morkų
- 400 g cukraus
- 480 g miltų
- 16 vnt. kiaušinių
- 400 g aliejaus
- 4 v. š. kukurūzų krakmolo
- 4 a. š. kepimo miltelių
Kremui reikės:
- 500 g grietinėlės (33 proc. riebumo)
- 400 g pertrintos varškės
- 100 g cukraus
Kaip gaminti
Biskvitui kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Likusius produktus sudėkite į didelį indą ir plaktuvu gerai išplakite iki vientisos masės.
Išplaktus kiaušinių baltymus mentele nedideliais kiekiais įmaišykite į paruoštą masę. Dar kartą lengvai permaišykite, kad tešla gautųsi vientisa.
Tešlą supilkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Masės storis turėtų būti apie 1–2 cm. Kepkite 10 minučių iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje. Iškepus biskvitą atvėsinkite.
Tuo metu pasiruoškite kremą. Visus kremui skirtus produktus išplakite plaktuvu. Atvėsusį biskvitą aptepkite kremu ir susukite į vyniotinį. Jį galima įsukti į maistinę plėvelę ir porai valandų įdėti į šaldytuvą.
Skanaus.