Ruošdami šį vegetarišką avinžirnių troškinį ilgai neužtruksite, todėl jis puikiai tinka darbo dienos pietums ar vakarienei.
Avižirnių troškinys
2 porcijoms reikės:
- 2–4 česnako skiltelių
- 2 cm imbiero šaknies
- aitriosios paprikos
- svogūno
- 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- pusės a. š. maltų kuminų
- pusės a. š. rūkytos paprikos prieskonių
- druskos, pipirų
- skardinės konservuotų avinžirnių
- pusės skardinės trintų pomidorų
Kaip gaminti
Aliejuje pakepinkite pjaustytus česnakus ir imbierus, svogūną, aitriąją papriką. Dėkite prieskonius ir trumpai pakepinkite, įpilkite šlakelį vandens ar skysčio nuo avinžirnių ir patroškinkite kelias minutes.
Sudėkite nusunktus avinžirnius, pomidorų pastą, berkite druskos ir pipirų pagal skonį, patroškinkite viską apie 5 minutes.
Patiekite su virtais ryžiais.
Skanaus!