Kepintos kopūstų salotos su česnakiniu sviestu: tokių dar nebandėte

Nusibodo tradicinės kopūstų salotos? Pabandykite juos paruošti kiek kitaip, nei esate įpratę – su morkomis, česnaku ir sviestu: liksite maloniai nustebę.

 Kepintos kopūstų salotos.<br> 123rf nuotr.
 Kepintos kopūstų salotos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2024, 9:26 AM

Morkų saldumas čia puikiai papildo kopūstų skonį. Ruošdami užtruksite keliolika minučių – kol supjaustysite ir pakepinsite daržoves.

Šias nesunkiai pagaminamas salotas galite valgyti kaip užkandį arba naudoti kaip garnyrą prie mėsos, paukštienos patiekalų.

Kopūstai su česnakiniu sviestu

Reikės:

  • 1 mažo šviežio kopūsto
  • 3 morkų
  • 4–5 česnako skiltelių
  • 2 v.š. sviesto
  • šlakelio vandens
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • petražolių papuošimui

Kaip gaminti

Kopūstą plonai susmulkinkite, galite naudoti daržovių pjaustyklę.

Morkas sutarkuokite burokine tarka.

Į didelę keptuvę dėkite sviestą, įpilkite vandens ir sudėkite kopūstą, morkas bei česnaką.

Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

Kepinkite, kol kopūstai pasieks norimą minkštumą, apie 5–8 minutes.

Paragaukite ir, jei reikia, dar įdėkite druskos, pipirų.

Patiekite apibarstę šviežiomis kapotomis petražolėmis.

Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki keturių dienų.

Parengta pagal 30seconds.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.