ES šalys patvirtino naujas skolos ir biudžeto deficito taisykles

ES valstybės narės pirmadienį priėmė naujas taisykles, nustatančias kiekvienos iš ES šalių valstybės skolos bei leistino biudžeto deficito dydį, naujienų agentūrai „dpa“ patvirtino keletas diplomatų.

ES.<br>V.Skaraičio nuotr.
ES.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Apr 29, 2024, 1:39 PM

Naująsias, ne tokias griežtas fiskalines taisykles sudaro dvi dalys, o nustatant pernelyg didelio įsiskolinimo ar deficito mažinimo uždavinius dabar bus atsižvelgiama į kiekvienos ES šalies ekonominę būklę.

Tuo pat metu naujosiose fiskalinėse taisyklėse yra numatyti mažiausio lygio reikalavimai, pagal kuriuos būtų mažinamas itin prasiskolinusių Europos Sąjungos valstybių įsiskolinimo rodiklis.

Pirmiau galiojusios taisyklės ilgą laiką buvo laikomos pernelyg sudėtingomis ir griežtomis, kad pagal jas būtų galima stebėti ir užtikrinti skolos normatyvų vykdymą.

Pirmadienį priėmus naująsias taisykles, buvo žengtas paskutinis būtinas žingsnis, kad būtų galima pradėti seniai planuojamą įgyvendinti fiskalinių teisės aktų reformą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.