Tiesiai šviesiai rėžė, ką mano apie situaciją dėl Lietuvoje dirbančių baltarusių: plaukai piestu stojasi

Girdint viešus perspėjimus dėl to, kad į Lietuvą dirbti atvykstančių Baltarusijos piliečių srautų sukontruoliuoti neįmanoma, Seime stokojama vieningų sprendimų šiai problemai spręsti. Mykolo Romerio universiteto (MRU) politologas Vytautas Dumbliauskas sako, kad tokia padėtis – šokiruojanti.

Anot politologo, šiuo metu tarp verslo poreikių ir valstybės saugumo klausimų pasigendama balanso.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Anot politologo, šiuo metu tarp verslo poreikių ir valstybės saugumo klausimų pasigendama balanso.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2024, 11:43 AM

Anot politologo, šiuo metu tarp verslo poreikių ir valstybės saugumo klausimų pasigendama balanso.

„Verslas rūpinasi pirmiausia savimi, jam reikia darbo jėgos ir jis galvoja tik apie tai.

Aišku, yra verslininkų, kurie mąsto ir apie valstybę, bet didžioji dalis, panašu, mąsto labiau apie savo verslą. O valstybės saugumas yra kitas dėmuo“, – „Žinių radijo“ laidoje „Įvykiai ir komentarai“ pirmadienį sakė V.Dumbliauskas.

Manoma, kad dabartinė valdžia neatliko tinkamų veiksmų tada, kai situaciją dar buvo įmanoma kontroliuoti. Čia prisimenami Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus Dariaus Jauniškio vieši teiginiai vienoje iš LRT televizijos laidų apie tai, kad Lietuvoje yra 65 tūkst. baltarusių, o tokia padėtis jau tapo nevaldoma.

„Jis prieš tai nebuvo kalbėjęs su Ingrida Šimonyte? Aišku, kad kalbėjo. Tai reiškia, jo neišgirdo. Jo nerimo politikai neišgirdo, tai žmogus atėjo į laidą ir viešai pareiškė, kad yra problema.

Man tai plaukai pasistojo. Turiu 17 plaukų viršugalvyje, man jie pasistojo. (...) Kur mes nusiritome, kad VSD vadovas viešai kreipėsi į visuomenę, sakydamas, kad turime problemą“, – stebėjosi politologas.

Politikams besiblaškant tarp verslo interesų ir šalies saugumui reikšmingų klausimų, kaip sako V.Dumbliauskas, belieka konstatuoti, kad taip yra kertama sau per kojas.

„Nepamirškime, kad mūsų nedaug, o slavų yra šimtai milijonų. Mes valstybė, ar ne?

Mes turime turėti savo veiksmų programą, ką daryti. Sieną nuo Baltarusijos pusės šiaip ne taip apsaugojome, pastatėme tą tvorą. Kol kas man neramu žiūrint, kad mūsų politikai neturi adekvataus sprendimo šitai situacijai valdyti“, – reziumavo politologas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.