„Microsoft“ Prancūzijoje ketina investuoti 4 mlrd. eurų

JAV technologijų koncernas „Microsoft“ prieš Paryžiuje vyksiantį verslo susitikimą „Choose France“ paskelbė ketinantis šalyje investuoti 4 mlrd. eurų, praneša agentūra „Reuters“.

 Microsoft.<br>Asociatyvi „Pixabay.com“ nuotr.
 Microsoft.<br>Asociatyvi „Pixabay.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

May 13, 2024, 12:26 PM

Į kasmet vykstantį renginį Prancūzija kviečia verslo lyderius iš viso pasaulio, kad pritrauktų į šalį užsienio investicijų.

Dar prieš oficialią susitikimo pradžią pirmadienį tarptautinės įmonės pažadėjo 15 mlrd. investicijų – 2 mlrd. daugiau nei pernai.

Svarbiausios investicijų sritys yra technologijos, dirbtinis intelektas ir finansai.

Tarp didžiausių investuotojų taip pat yra JAV prekybos milžinė „Amazon“, žadanti 1,2 mlrd. eurų investicijų, bei farmacijos įmonės „Prizer“ ir „Astra Zeneca“, kurių bendra investicijų suma turėtų siekti beveik milijardą.

Pirmadienį Prancūzijos finansų ministras Bruno LeMaire pokalbių susitiks su didžiųjų JAV bankų „JPMorgan“, „Goldman Sachs“, „Morgan Stanley“ ir „Bank of America“ vadovais. Verslo susitikimo tikslas yra stiprinti Paryžiaus, kaip Europos ekonomikos centro, įvaizdį.

Prancūzijos sostinė, kaip pasaulinis finansų centras, tradiciškai atsilieka nuo Niujorko ir Londono.

Prancūzija, antra didžiausia euro zonos ekonomika, dėl biudžeto deficito ir silpno ekonomikos augimo pirmąjį ketvirtį, šiuo metu susiduria su sunkumais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.