Žiniasklaida: su D. Kreiviu siejama įmonė „Norteo“ nebevaldo „Ignitis grupės“ akcijų

Su energetikos ministru Dainiumi Kreiviu siejama įmonė „Norteo“ nuo 2023 metų kovo mėnesio nebėra elektros ir dujų tiekimu užsiimančios „Ignitis grupės“ akcininkė, ketvirtadienį skelbia portalas lrt.lt.

„Norteo“ buvo įsigijusi 6 tūkst. bendrovės „Ignitis“ akcijų, kurių vertė siekė apie 110 tūkst. eurų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Norteo“ buvo įsigijusi 6 tūkst. bendrovės „Ignitis“ akcijų, kurių vertė siekė apie 110 tūkst. eurų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ūla Klimaševska

May 16, 2024, 9:56 AM

Kaip pranešama, 90 proc. „Norteo“ akcijų priklausė konsultacijų paslaugas teikiančiai įmonei „Catus“, kurios 40 proc. valdo D. Kreivys. Anot LRT, iš viso „Norteo“ buvo įsigijusi 6 tūkst. bendrovės „Ignitis“ akcijų, kurių vertė siekė apie 110 tūkst. eurų.

Anot LRT, apie ministro valdomų „Ignitis grupės“ akcijų pardavimą žiniasklaidai pranešė „Norteo“ vadovas Mindaugas Sinkevičius, tačiau plačiau pardavimo priežasčių nekomentavo.

„Jūsų minėtos įmonės verslo sprendimai yra įmonės administracijos reikalas. Ministras nedalyvauja jokių verslo įmonių veikloje, todėl nėra informuojamas apie įmonių priimamus verslo sprendimus“, – portalui LRT komentavo Energetikos ministerija.

2022 metų lapkritį LRT Tyrimų skyrius paskelbė, kad „Ignitis grupės“ akcijų turi ne tik su energetikos ministru Dainiumi Kreiviu sąsajų turinti įmonė „Norteo“, tačiau ir „Ignitis grupę“ tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras Gediminas Norkūnas. Tačiau jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą – tebesitęsiantis ryšys su bendrove nebuvo paviešintas, kol apie tai pasiteiravo LRT Tyrimų skyrius.

Reaguodami į publikaciją apie politikų sąsajas su bendrove „Ignitis“, socialdemokratų partijos frakcijos nariai nusprendė kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

VTEK tuomet konstatavo, kad finansų viceministras G. Norkūnas supainiojo viešus ir privačius interesus, tinkamai nedeklaravęs turimų valstybinės įmonės „Ignitis grupė“ akcijų bei nenusišalinęs nuo kai kurių sprendimų, susijusių su įmonės veikla.

G. Norkūnas po šio VTEK sprendimo pasitraukė iš finansų viceministro pareigų. Energetikos ministro elgesio Komisija tuo metu nusprendė netirti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.