Tinkama kvalifikacija svarbi atstovaujant neįgaliesiems

Neretai negalią turinčius žmones vienijančios organizacijos kuriasi skatinamos kilnių idėjų padėti sergantiesiems, siekti tarptautinio bendradarbiavimo, visuomenės švietimo apie negalias. Ligos paliestų pacientų ar jų artimųjų, panorusių atstovauti negalią turinčių žmonių interesams, kompetencijos ne visada pakanka, nes tenka bendrauti su įvairaus amžiaus, skirtingą išsilavinimą turinčiais, skirtingos fizinės ir psichologinės būklės neįgaliaisiais.

Irma Juodienė, Kauno krašto nefrologinių ligonių draugijos „Kauno Gyvastis“ pirmininkė apibendrina atliktas komandines užduotis.<br>Žydrūno Kučinsko nuotr.
Irma Juodienė, Kauno krašto nefrologinių ligonių draugijos „Kauno Gyvastis“ pirmininkė apibendrina atliktas komandines užduotis.<br>Žydrūno Kučinsko nuotr.
Lektorius Igoris Vasiliauskas išanalizavo filmuotas užduotis ir pateikė pastebėjimus bei rekomendacijas.<br>Žydrūno Kučinsko nuotr.
Lektorius Igoris Vasiliauskas išanalizavo filmuotas užduotis ir pateikė pastebėjimus bei rekomendacijas.<br>Žydrūno Kučinsko nuotr.
Per mokymus suteikta tiek teorinių žinių, tiek praktinių įgūdžių.<br>Žydrūno Kučinsko nuotr.
Per mokymus suteikta tiek teorinių žinių, tiek praktinių įgūdžių.<br>Žydrūno Kučinsko nuotr.
Aušra Degutytė mano, kad viešojo kalbėjimo praktiniai užsiėmimai padės teisingai paskelbti norimą žinutę visuomenei.<br>Žydrūno Kučinsko nuotr.
Aušra Degutytė mano, kad viešojo kalbėjimo praktiniai užsiėmimai padės teisingai paskelbti norimą žinutę visuomenei.<br>Žydrūno Kučinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Žydrūnas Kučinskas

Jul 26, 2016, 11:13 AM, atnaujinta Apr 9, 2018, 2:46 PM

Organizacijų nariai dažnai klausia apie neįgalumo ir darbingumo, specialiųjų poreikių nustatymą, konsultuojasi dėl skiriamo gydymo. Visa tai įpareigoja „Kauno Gyvasties“ atstovus nuolat kelti kvalifikaciją, domėtis neįgaliųjų naujienomis, nagrinėti vis naujus teisės aktus. Darbuotojams labai svarbūs ir viešojo kalbėjimo, organizaciniai įgūdžiai bei psichologinis pasirengimas.

„Kauno Gyvastis“ ir organų donorystė

Kauno krašto nefrologinių ligonių draugija „Kauno Gyvastis“ jungia sergančiuosius sunkiomis inkstų ligomis, dializuojamus, gyvenančius su persodintais organais ir laukiančius transplantacijų žmones, jų artimuosius, medikus.

Šiuo metu Kaune yra apie 550 žmonių, kurių savi organai nebeveikia (transplantuoti ir dializuojamieji), ir apie 100 laukiančiųjų dializių, kuriems per vienus–penkerius metus bus pradėtos dializės procedūros, taip pat tų, kuriems reikalingos organų transplantacijos.

Kauno miesto savivaldybė padeda organizacijoms

„Iniciatyvos Kaunui“ – tai Kauno miesto savivaldybės inicijuojama programa. Nevyriausybinės organizacijos ir bendruomenės kviečiamos prisidėti prie Kauno problemų sprendimo, siūlyti iniciatyvas ir teikti paraiškas. Irma Juodienė, Kauno krašto nefrologinių ligonių draugijos „Kauno Gyvastis“ pirmininkė, džiaugiasi, kad Kauno miesto savivaldybė patikėjo organizacijos idėjomis, įvertino ilgalaikį darbą ir patirtį. Irma negaili padėkos žodžių programos iniciatoriams, džiaugiasi, kad Kauno miesto savivaldybė padeda organizacijoms, suteikdama žinių apie projektų įgyvendinimo procesus, aiškiai išdėsto reikalavimus ir ko iš jų tikimasi.

„Tik geranoriškas bendradarbiavimas, bet ne „prievaizdo“ vaidmuo leis pasiekti pačių geriausių rezultatų siekiant užsibrėžtų tikslų, o mus, kaip nevyriausybinę organizaciją, sustiprins ir įkvėps dirbti miestui ir nenuvilti kauniečių“, – sako Irma.

Šios programos metu miestas finansuoja ne organizacijas, bet projektus, kurie sprendžia aktualias problemas ir yra orientuoti į aiškius rezultatus, kurie pagerins kauniečių gyvenimą.

Viešas kalbėjimas be panikos

Vykdant Kauno iniciatyvų projektą „Kauno Gyvasties“ gebėjimų stiprinimas“ ir siekiant geresnio organizacijos atstovaujamų neįgaliųjų interesų gynimo buvo suorganizuoti mokymai, per kuriuos „Kauno Gyvasties“ ir „Gyvasties“ organizacijos atstovai – valdybos nariai, aktyvūs nariai, savanoriai – mokėsi viešojo kalbėjimo meno. Pirmuosius mokymus vedė verslo konsultantas, mokymo specialistas Igoris Vasiliauskas iš VšĮ „Panikos zona“. Per mokymus suteikta tiek teorinių žinių, tiek praktinių įgūdžių. Per teorinius ir praktinius užsiėmimus dalyviai mokėsi atrodyti patraukliai: pasitikėti savimi, valdyti auditoriją, susitvardyti stresinėse situacijose. Kiekvienas mokymų dalyvis turėjo kalbėti nurodyta tema prieš auditoriją. Visi pasisakymai buvo filmuojami. Kalbėdami viešai retai kada susimąstome apie savo laikyseną, rankų gestus, akių kontaktą. Lektorius išanalizavo filmuotas užduotis ir pateikė pastebėjimus bei rekomendacijas.

„Skaitome paskaitas įvairiems kolektyvams apie organų donorystę, dalyvaujame viešose akcijose, bendraujame su įvairiais žmonėmis, taip pat – žiniasklaida. Viešojo kalbėjimo praktiniai užsiėmimai padės teisingai paskelbti norimą žinutę visuomenei. Skaitydami paskaitas mes siekiame sudominti auditoriją nuo pirmosios minutės, todėl šie mokymai labai naudingi“, – mokymų naudą įžvelgė Aušra Degutytė, „Kauno Gyvasties“ savanorė.

Įgytos kompetencijos padės geriau atstovauti Kauno dializuojamųjų, transplantuotųjų ir laukiančių transplantacijos žmonių interesus, plėtoti paslaugas, kokybiškiau jas teikti, skatinti savanorišką veiklą, stiprinti organizacijos žmogiškuosius išteklius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.