Šuniu apsimetantis avinas mokosi loti ir atneša kamuoliuką (video)

Trylikos mėnesių avinas Lamo tvirtai tiki, kad yra šuo. Jis atneša numestą kamuolį ar pagalį, nešioja antkaklį, stojasi ant dviejų galūnių ir bando loti. Gyvūnų gelbėjimo organizacijoje „Rockfield Animal Rescue“ dirbanti Jennifer Jones aviną rado partrenktą automobilio. Moters, priglaudusios aviną, namuose gyvena trys šunys – Stafordšyro terjeras, Labradoro retriveris ir Džeko Raselo terjeras. Šunų trijulė naujoką namuose priėmė taikiai, o šis greitai prie jų pritapo ir ėmė manyti, kad yra šuo.

Jennifer aviną vedasi net ir pas draugus.<br>Stop kadras
Jennifer aviną vedasi net ir pas draugus.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2013, 3:21 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:12 AM

Kaip pasakojo avino šeimininkė, išsigandęs ir nestipriai sužeistas gyvūnas atklydo nežinia iš kur. Tikrųjų jo šeimininkų surasti taip ir nepavyko.

„Netoliese yra ferma, tačiau jos šeimininkas tikino, kad šis avinas ne jo“, - sakė J. Jones.

Avinas, kartu su šunimis visuomet vaikšto paskui šeimininkę ir neatsitraukia nuo kojų.

„Kitos avys jam nerūpi. Kur kas svarbiau pabūti šalia žmogaus. Lamo be perstojo prašosi dėmesio ir nuolatos krečia išdaigas“, - pasakojo keturkojų augintoja.

Jennifer aviną vedasi net ir pas draugus. „Draugai mane mielai priima į svečius kartu su Lamo. Kol mes būname pas juos, Lamo atstoja žoliapjovę ir rupšnoja žolę kieme“, - teigė moteris.

Be to, avinas mėgsta maudynes vietos ežere ir pasivaikščiojimus. „Nėra nuostabesnio reginio, negu matyti vandenyje besilinksminanti aviną“, - stebėjosi J. Jones.

Veterinarijos gydytojas Davidas Howellas portalą telegraph.co.uk tikino, kad avys yra kur kas protingesnės, negu dauguma žmonių mano. „Avys greitai ir efektyviai įsisavina kai kuriuos elgsenos modelius“, - pridūrė jis.

Dauguma avių, gyvendamos neįprastoje aplinkoje elgiasi taip pat, kaip ir kitos avys, tačiau, Lamo pasirinko šuns gyvenimo būdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.