Iš kauniečio konfiskuotas namuose laikytas krokodilas

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai, pasitelkę į pagalbą neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius, patikrino raštu gautą informaciją, jog internetinės prekybos svetainėje vykdoma galimai neteisėta prekyba saugomais laukiniais gyvūnais. Susisiekus su pardavėju paaiškėjo, kad galima įsigyti gyvą Caiman crocodilus rūšies gyvūną.

Krokodilą pardavinėjęs pilietis neturi leidimo prekiauti laukiniais gyvūnais.<br>AM nuotr.
Krokodilą pardavinėjęs pilietis neturi leidimo prekiauti laukiniais gyvūnais.<br>AM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:13 PM

Nuvykus į vietą paaiškėjo, kad krokodilą pardavinėjęs pilietis neturi leidimo prekiauti laukiniais gyvūnais ir už tai jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, o gyvūnas perduotas globoti Lietuvos zoologijos sodo specialistams.

Vadovaujantis Laukinių gyvūnų naudojimo taisyklėmis, asmenims nelaisvėje draudžiama laikyti Crocodylia spp. rūšių gyvūnus, tarp jų ir Caiman crocodilus rūšies atstovus. Caiman crocodilus rūšies gyvūnai įtraukti į laukinės faunos ir floros rūšių apsaugos registrą dar 1996 m.

Aplinkos ministerija primena, kad prekyba laukiniais gyvūnais, neturint leidimo jais prekiauti, užtraukia atsakomybę pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 88 straipsnio 5 dalį: bauda nuo 100 iki 1000 Lt su gyvūno konfiskavimu.

Asmenys, norintys prekiauti laukiniais gyvūnais, turėtų gerai susipažinti su Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklių reikalavimais bei kitais teisės aktais, reglamentuojančiais laukinių gyvūnų judėjimą Europos Sąjungos teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.