Ypatinga žymė ant šuns kūno gyvenimą apvertė aukštyn kojomis

Benamis šuo, ant savo krūtinės turintis laimę nešantį skaičių – septynetą – laimėjo svarbiausias lenktynes: žiauraus gyvenimo varžybas, kuriose niekam nebereikalingi gyvūnai kovoja dėl vietos gerų žmonių namuose.

Handsome vardu pavadintas benamis šuo, ant savo krūtinės turintis laimę nešantį skaičių – septynetą – laimėjo svarbiausias lenktynes.<br>ViDA Press nuotr.
Handsome vardu pavadintas benamis šuo, ant savo krūtinės turintis laimę nešantį skaičių – septynetą – laimėjo svarbiausias lenktynes.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2015, 2:42 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 2:30 AM

Prieš kelerius metus buvęs ištvermingas ir greitas lenktyninis kurtas šiam azartiniam, turtuolius viliojančiam, sportui liko nebetinkamas. Pinigais aptekusių ponų nebetenkino net ir jo unikali žymė ant krūtinės.

Toks šuo, nepaisant jo ankstesnių laimėjimų ir išpampėliams uždirbtų pinigų, sulaukęs 4-5 metų, metamas lauk, sviedžiamas į gatvę, pamiškę, ar, geriausiu atveju, į prieglaudą.

Laimei, šunelis pateko į Didžiojoje Britanijoje įsikūrusią „Dogs trust“ prieglaudą, kurioje netruko užsibūti. Ypatingą žymę – baltos kailio spalvos septynetą turintis juodas šuo tuoj pat patraukė žmonių, norinčių įsigyti šunį, dėmesį.

Čia ir dar kartą pasitvirtino, kad skaičius 7 – iš tiesų laimingas. Handsome vardu pavadintas šunelis ne tik per stebuklą atsidūrė gyvūnų prieglaudoje, bet ir tuoj pat rado mylinčius žmones.

Kasmet vien Didžiojoje Britanijoje savo sportinę karjerą baigia apie 8 tūkstančiai lenktyninių kurtų. Neoficialiai rengiamuose čempionatuose ir varžybose nebetinkamais tampa dar 4,5 tūkst. keturkojų. Jais dažniausiai atsikratoma, kaip nereikalingu sportiniu inventoriumi. Kaip? Tai jau kiekvieno pasipelnyti, praturtėti jo instinktų trokštantis žmogus.

Dar visai neseniai Australiją drebino skandalas, kai vienoje pakrūmėje buvo rasta daugiau 50 negyvų lenktyninių kurtų. Tai tik smiltelė bjaurasties, esančios šioje visame pasaulyje iškerojusioje, purvinoje ir žiaurioje lažybų verslo imperijoje.

Dogs trust prieglaudos atstovybės, įsikūrusios Kenilvorto mieste (JK), darbuotoja Jane Hirons teigė, kad kitiems kurtams, taip, kaip pasisekė septynetu pažymėtam Handsome, likimas nenusišypso. „Turime dar dešimt kurtų, kurie laukia juos mylėsiančių šeimų. Juk jie to tikrai nusipelnė“. Jane pridūrė, kad kurtai, priešingai negu paplitęs mitas, yra lėti ir tingūs, o greitai bėgti juos verčia tik instinktas vytis grobį. Vis tik per dieną kurtams užtenka kelių neilgų pasivaikščiojimų.

Kurtai – labai socialūs, švelnūs, draugiški ir meilūs šunys. Puikiai sutaria su vaikais.

Handsome, kartu su kitais 10 kurtų, savo lenktynininko karjerą baigė gyvūnų prieglaudoje. Jis namus jau rado.

Visi kiti dar laukia savo septinto numerio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.