Princas Harry viešėdamas Australijoje tramdė krokodilą

Didžiosios Britanijos

Princas Harry atliko mėnesio trukmės stažuotę Australijos armijoje, per kurią mokėsi išgyventi laukinėje gamtoje, skraidyti sraigtasparniais ir dirbti su elitinėmis specialiosiomis pajėgomis SAS.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Princas Harry atliko mėnesio trukmės stažuotę Australijos armijoje, per kurią mokėsi išgyventi laukinėje gamtoje, skraidyti sraigtasparniais ir dirbti su elitinėmis specialiosiomis pajėgomis SAS.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2015, 7:29 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 10:27 AM

Princas Harry atliko mėnesio trukmės stažuotę Australijos armijoje, per kurią mokėsi išgyventi laukinėje gamtoje, skraidyti sraigtasparniais ir dirbti su elitinėmis specialiosiomis pajėgomis SAS.

30-metis princas taip pat padėjo ištraukti iš spąstų Darvino įlankoje sugautą krokodilą ir laikė jį apsižergęs, kol roplio nasrai buvo apvynioti lipnia juosta.

„Princas Harry išplaukė mūsų krokodilų (gaudytojų) valtimi ir padėjo mūsų reindžeriams ištraukti 3,1 metro briaunagalvį krokodilą iš spąstų Darvino įlankoje“, – sakė Šiaurės Teritorijos parkų ir laukinės gyvūnijos ministrė Bess Price (Bes Prais).

„Šita visiškai slapta misija princui Harry neabejotinai paliks unikalių, ilgai išliksiančių įspūdžių apie Teritoriją“, – sakoma ministrės pranešime.

Balandžio 6 dieną princas Harry taip pat buvo džiaugsmingai sutiktas savo gerbėjų Kanberoje, tarp kurių buvo viena mergina, pareiškusi, kad nori už jo ištekėti, bet apie jos kasdienį darbą armijoje nieko nebuvo skelbiama.

Reindžerė Erin Britton sakė, kad Harry, kuris per dešimt metų dukart dalyvavo Britanijos armijos misijose Afganistane, nebijojo prieiti krokodilo, kuris vėliau buvo išgabentas į vieną fermą.

„Jis taptų puikiu krokodilų gaudytoju, – teigė ji. – Jis vykdė nurodymus gaudant krokodilą, padėjo įkelti jį į valtį ir puikiai atliko darbą.“

E.Britton prisipažino nežinojusi, ko gali tikėtis iš princo, „juk su karališkaisiais asmenimis susitinkama ne kiekvieną dieną“, bet vėliau įsitikino, kad tikrai „mielas“.

„Iš pradžių šiek tiek nerimavau, kai moviau kilpą ant krokodilo, nes Harry stebėjo iš labai arti, bet jam gerai sekėsi, todėl gana greitai nusiraminau, – pasakojo reindžerė. – Įsitikinau, kad jis labai draugiškas ir kad su juo lengva šnekučiuotis.“

Šiaurės Teritorijos reindžeriams dažnai tenka šalinti krokodilus iš vandens telkinių, kuriuose plaukiojama valtimis ir žvejojama, siekiant išvengti žmonių gyvybei pavojingų incidentų.

Krokodilai paplitę Australijos šiauriniame atogrąžų regione, kur jų populiacija nuo 1971 metų, kai buvo priimti šių gyvūnų apsaugos įstatymai, pagausėjo iki maždaug 75–100 tūkst. individų.

E.Britton sakė „neabejojanti“, kad viešinčiam princui labai patiko tramdyti krokodilą, nes jis „darė nuotraukų ir plačiai šypsojosi“.

Vyriausiasis reindžeris Tommy Nicholsas iš Krokodilų kontrolės komandos pritarė, kad princas atrodė patenkintas balandžio 15 dieną buvusiu vizitu.

„Princas Harry sugebėjo pasikalbėti su visais krokodilų komandos nariais, kol buvo su mumis. Jis atrodė mielas vaikinas, – sakė pareigūnas. – Mes visi pirmąkart susitikome su karališkosios šeimos nariu ir visi esame labai sužavėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.