Lovoje miegate su savo kate? Gresia labai rimti nemalonumai

Lovoje prisiglausti prie šilto ir murkiančio kačiuko gali būti visai malonu. Pagaliau, juk ir įvairūs tyrimai rodo, kad laikant katę sumažėja kraujo spaudimas ir insulto bei infarkto rizika.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Ne visada gerai, kai katė miega vienoje lovoje su jumis.<br>123rf nuotr.
Ne visada gerai, kai katė miega vienoje lovoje su jumis.<br>123rf nuotr.
Ne visada gerai, kai katė miega vienoje lovoje su jumis.<br>123rf nuotr.
Ne visada gerai, kai katė miega vienoje lovoje su jumis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Oct 22, 2015, 6:15 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:29 AM

Apie 62 procentai amerikiečių kačių augintojų prisipažįsta miegantys vienoje lovoje su savo augintiniais. Tai parodė Amerikos naminių gyvūnų produktų asociacijos surengta apklausa.

Tačiau dalintis savo patalais su katėmis rekomenduojama toli gražu ne kiekvienam.

Jeigu sergate astma ar esate alergiškas, geriausiai katino neįsileisti ne tik į lovą, bet ir į miegamąjį.

Katė – netinkama miego kompanionė ir tuomet, jeigu trikdo jūsų miegą, skleisdama įvairius garsus, šokinėdama ant lovos ar tiesiog žaisdama ir gaudydama jūsų galūnes.

Neseniai Mayo klinikoje (JAV) atlikus tyrimą paaiškėjo, kad daugiau kaip pusė pacientų, kurie kreipiasi dėl miego sutrikimų, laiko naminius gyvūnėlius, kurie miega kartu ir trikdo jų miegą.

41 proc. nuolat miego trūkumą jaučiančių gyvūnėlių turėtojų teigė, kad jiems išsimiegoti trukdė drauge miegantys augintiniai. O 58 proc. teigė, kad sprendimas leisti gyvūnams miegoti tame pačiame kambaryje, sutrikdė jų miegą dėl augintinių knarkimo ir kitų trukdžių.

Miego nepakankamumas gali sulėtinti reakciją ir apsunkinti sprendimų priėmimą. Taip pat pastebėta, kad tai – viena iš galimų automobilių avarijų priežasčių.

Vienas geriausių būdų, padedančių užtikrinti, kad katė naktį praleis negulinėdama jūsų lovoje, yra duoti jai kuo užsiimti naktį, juk katės yra naktiniai gyvūnėliai.

Sugalvokite katei kokių nors užduočių, pavyzdžiui, į tuščią kiaušinių dėžutę paslėpti jos maistą, kad murklė turėtų kuo užsiimti, arba palikti už lango šviesą. Taip katė galės leisti naktį, stebėdama pro langą aplink šviesą skraidančius vabzdžius.

Jeigu įtariate, kad jūsų katė vaikšto naktimis, nes praalksta, pagalvokite apie galimybę įsigyti automatinę šėryklę.

Svarbiausia prisiminti, kad jūsų pūkuotai draugei gali prireikti laiko, kol prisitaikys prie naujų aplinkybių. Jeigu nuspręsite nebeįsileisti jos į miegamąjį, kurį laiką ji gali draskyti kambario duris ir kniaukti, prašydamasi į vidų.

Tačiau kai katinas supras, kad toks elgesys yra bergždžias, jis pripras naktis leisti kur nors kitur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.