Akliname rūsyje – gyvūnų gaišenos

Klaipėdoje daugiabučių namų administratoriai paskelbė kovą benamėms katėms – užtaiso rūsių, kuriuose jos įsikūrusios, angas. Negalėdami išlįsti į lauką gyvūnai gaišta iš bado ir troškulio.

Žardininkų gatvėje prie užkaltų angų miaukiančios katės sujaudino gyvūnų mylėtojus.
Žardininkų gatvėje prie užkaltų angų miaukiančios katės sujaudino gyvūnų mylėtojus.
Šį katės jauniklį gyventojams pavyko išgelbėti iš aklinai užkalto rūsio.
Šį katės jauniklį gyventojams pavyko išgelbėti iš aklinai užkalto rūsio.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-20 10:55

Vieno Žardininkų gatvės daugiabučio gyventojai susijaudino išvydę užkaltą rūsio langelį, per kurį į vidų įsliuogdavo dvi katės, žindančios savo palikuonis. Įkalinti jaunikliai buvo pasmerkti mirčiai.

„Kreipėmės į daugiabutį administruojančią bendrovę, kad atidarytų rūsio langą. Ji susisiekė su namą aptarnaujančia šilumos tinklų įmone – veiksmas sukosi kaip sulėtintame filme“, – pasakojo gyvūnų globos įstaigos „Rainiukų viltis“ steigėja Laima Laurinavičienė.

Atvykę prie namo gyvūnų globos savanoriai iškvietė ir policiją. Gelbėtojams įžengus į rūsio patalpas penki juodi kačiukai pasislėpė plyšyje po langu, apipurkštu sandarinimo putomis. Rūsyje gulėjo katės gaišena, mėtėsi kelios tuščios alaus skardinės. Ji galėjo nugaišti ir nuo chemikalų, skirtų graužikams, kuriuos palieka rūsius dezinfekuojantys darbininkai.

Kito rūsio langelis buvo šiek tiek pakeltas, kad katės galėtų išlįsti. Plyšys atsirado tik po to, kai savanoriai suskato gelbėti namo rūsyje po šilumos vamzdžiais apsigyvenusių kačiukų.

Gyventojai įsidėmėjo tą patį vakarą prie namo šūkaliojusį agresyvų vyriškį – jis grasino išnaikinti visas kiemo kates, keikė moteris, kurios siekė išvaduoti įkaitais paverstus jauniklius.

Pasak liudininkų, vėlyvą vakarą prie užtaisytos rūsio angos gailiai miaukdamos slampinėjo kelios katės – jos negalėjo patekti pas savo jauniklius.

Gyvūnų globos savanoriai kiek anksčiau buvo apžiūrėję dar kelis Žardininkų gatvės daugiabučius, bendravo su jų gyventojais.

„Žmonės sakė, kad įmonė „Klaipėdos būstas“ užtaisė visus rūsių langus, daug kačių ten nugaišo iš bado ir troškulio. Negyvus keturkojus jie bandė išnešti į lauką“, – sielojosi L.Laurinavičienė.

Viešoji įstaiga „Rainiukų viltis“ kreipėsi į policiją, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su beglobiais gyvūnais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą