Sudie, korgiai! Karališkuosius rūmus užkariavo naujos kunigaikštienės biglis

Jungtinės Karalystės Vindzoro pilis sunkiai įsivaizduojama be keturkojų. Niekam ne paslaptis, kad neseniai 92-ąjį gimtadienį atšventusi Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II yra didelė šunų, ypač korgių veislės, mylėtoja. Tiesa, atrodo, kad korgių karaliavimo era baigėsi.

Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II garsėja meile korgių veislės šunims.<br>„Scanpix” nuotr.
Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II garsėja meile korgių veislės šunims.<br>„Scanpix” nuotr.
Prieš ištrindama savo „Instagram“ paskyrą Meghan pasidalijo keletu nuotraukų, kuriose pozavo su savo augintiniais. Vienoje jų Guy vilkėjo megztuką su Jungtinės Karalystės vėliava.<br>„Instagram” nuotr.
Prieš ištrindama savo „Instagram“ paskyrą Meghan pasidalijo keletu nuotraukų, kuriose pozavo su savo augintiniais. Vienoje jų Guy vilkėjo megztuką su Jungtinės Karalystės vėliava.<br>„Instagram” nuotr.
Meilė šunims Meghan dar prieš vestuves suartino su karaliene Elizabeth II.<br>„Scanpix” nuotr.
Meilė šunims Meghan dar prieš vestuves suartino su karaliene Elizabeth II.<br>„Scanpix” nuotr.
Princo Williamo sūnus George’as žaidžia su šeimos šunimi Lupo.<br>„Scanpix” nuotr.
Princo Williamo sūnus George’as žaidžia su šeimos šunimi Lupo.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 24, 2018, 8:19 AM

Mažiau nei prieš mėnesį, kai vyko karališkosios princo Harry (33 m.) ir jo išrinktosios amerikiečių aktorės Meghan Markle (36 m.) vestuvės, pasaulio spauda trimitavo, kad nuo šiol karališkuoju šunimi bus nebe korgis, bet biglis.

To priežastis – nuotakos šuo biglis, vardu Guy, kuris, kaip teigiama, net dalyvavo poros vestuvių vakarėlyje.

Ir tai dar ne viskas! Akylieji paparacai įamžino, kaip Guy, likus kelioms dienoms iki vestuvių, į Vindzoro pilį keliavo karalienės Elizabeth II automobiliu tupėdamas greta Jos Didenybės.

Tiesa, naujosios Sasekso kunigaikštienės Meghan šuo, nepaisant karalienės jam rodomo prielankumo, dar nespėjo išmokti aristokratiškų manierų.

Kalbama, kad vestuvių vakarėlyje jis sukėlė chaosą bėgiodamas po salę ir godžiai rydamas bet kurį netyčia iš rankų išmestą vieno kąsnio sumuštinuką.

M.Markle atsivežė Guy iš Toronto, Kanados, kai oficialiai persikėlė gyventi į Angliją.

Bet ji negalėjo su savimi atsivežti kito savo numylėtinio – iš prieglaudos paimto vokiečių aviganio mišrūno Bogarto, nes jis per senas tokiai kelionei.

Kiek anksčiau duodama interviu visuomeniniam britų transliuotojui BBC Meghan sakė, kad po sužadėtuvių Bogartas apsigyveno pas jos artimus draugus.

„Jau gana ilgai auginu du šunis. Abu jie buvo paimti iš prieglaudos.

Vienas jų dabar gyvena pas mano artimus draugus, o kitas mažylis kurį laiką yra Jungtinėje Karalystėje ir, manau, visai gerai laikosi“, – sakė Meghan.

Prieš ištrindama savo „Instagram“ paskyrą – dėl saugumo karališkosios šeimos nariai negali turėti asmeninių paskyrų socialiniuose tinkluose – Meghan pasidalijo keletu nuotraukų, kuriose pozavo su savo augintiniais.

Vienoje jų Guy vilkėjo megztuką su Jungtinės Karalystės vėliava.

Prieš tuoktuves princas Harry išdavė, kad Meghan meilė šunims labai ją suartino su karaliene Elizabeth II, kuri yra didelė korgių veislės šunų mylėtoja.

„Korgiai tave iškart priėmė! – vieno interviu metu į tuomet dar sužadėtinę kreipėsi princas Harry. – Pastaruosius 33 metus praleidau jų aplojamas, o įėjo ji – Meghan, ir nieko.“ Korgiai tylėjo.

Meghan ir karalienė nėra vienintelės šunų mylėtojos karališkojoje šeimoje.

Juodą anglų kokerspanielį, vardu Lupo (iš lotynų kalbos šis vardas verčiamas kaip „vilkas“), augina ir princas Williamas (35 m.) su šeima.

Jis taip pat prieš princo Harry ir Meghan vestuves kartu su šeimininkų šeima buvo atvežtas į Vindzoro pilį.

Princas Williamas su tuomet sužadėtine Catherine Middleton (36 m.) 2011 metais pasaulį išvydusį Lupo pasiėmė iš vados, kurią atsivedė Catherine mamos kalytė.

Apskritai šunys yra neatsiejama britų monarchijos dalis. Jungtinės Karalystės valdovai nuolat laikė įvairiausių veislių šunis – pradedant šiurkščiaplaukiais foksterjerais, baigiant greihaundais.

Tai liudija ir ne vienas išlikęs karališkąją šeimą vaizduojantis paveikslas ar nuotrauka, kur princai, princesės ir karaliai įamžinti keturkojų draugijoje.

Pavyzdžiui, 1635 metais trys vyriausieji karaliaus Karolio I vaikai buvo nupiešti dviejų kavalieriaus karaliaus Karolio spanielių kompanijoje.

Šią šuns veislę išpopuliarino vienas minėtame paveiksle pavaizduotų vaikų – vėliau karaliumi Karoliu II tapęs princas.

Teigiama, kad Karolis II buvo retai matomas be vieno ar dviejų jį lydinčių šios veislės šunų.

Sakoma, kad buvo išleistas ir dekretas, leidžiantis šunims lydėti karalių bet kur, netgi į Parlamentą.

Šunis mylėjo ir legendinė karalienė Viktorija. Dar būdama keturiolikmetė princesė Viktorija buvo nutapyta su žaismingu kavalieriaus karaliaus Karolio spanieliu.

Susituokusi su princu Albertu Viktorija paveikslui, nutapytam 1843 metais, jau pozavo ne tik su vienu iš devynių savo vaikų, bet ir su keturiais žavingais šunimis – greihaundu Eosu ir trimis skajaus terjerais Islay, Cairnach ir Danie Dinmont.

Karalienė Viktorija šunis mylėjo visą gyvenimą.

Kartą monarchė pasakė: „Jeigu ne nuoširdūs šunų žvilgsniai, mes pamirštume, kad egzistuoja geraširdiškumas.“

Karaliaus Eduardo VII numylėtinis buvo šiurkščiaplaukis foksterjeras Cezaris iš Notingamšyro (angl. Ceasar of Notts), trumpiau vadintas tiesiog Cezariu.

Kalbama, kad karaliaus svečiams jis atrodė nervingas ir apie jį buvo atsiliepiama kaip apie dvokiantį.

Nepaisant to, Cezaris buvo ištikimiausias karaliaus draugas. Jis visąlaik miegodavo ant kėdės prie karaliaus lovos, lydėdavo jį kelionėse ir net turėjo asmeninį liokajų!

Ant šuns antkaklio buvo išgraviruota: „Aš, Cezaris, priklausau karaliui“.

Kai karalius Eduardas VII mirė, Cezario ištikimybė sugraudino visus, stebėjusius laidotuvių procesiją. Ištikimas šuo per laidotuves sekė paskui mylimo šeimininko karstą, tipendamas pirma prezidentų ir kitų garbingų asmenų.

Nieko nuostabaus, kad meilė šunims iš kartos į kartą persidavė ir karalienei Elizabeth II, kuri drauge su seserimi princese Margaret augo apsuptos šunų.

Būtent mergaičių tėvas karalius Jurgis VI supažindino būsimąją karalienę su korgiais.

1933 metais karalius Jurgis VI iš vietos veisyklos nusipirko pirmąjį šios veislės šuniuką, vardu Dookie, ir jį abi karaliaus dukros išsyk pamilo.

Ta meilė korgiams karalienę Elizabeth II, kaip matyti, lydi visą gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.