Patikliems pirkėjams nelegalūs veisėjai įbruka dvesiančius gyvūnus

Kai įsigytas „veislinis“ šunelis ima sunkiai sirgti, o nusikankinęs ir skausmą patyręs nugaišta, kaltinti reikėtų savo patiklumą. Apsukrūs gyvūnų pardavėjai naiviems pirkėjams gali įbrukti bet kokį gyvūną, panašų į jūsų norimos veislės augintinį. Nelegaliuose veislynuose dauginami gyvūnai dažnai serga užkrečiamomis ligomis. Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija ragina žmones, planuojančius įsigyti veislinį augintinį, būti atidžiais ir atsakingais.

Mišrūnas, panašus į jokršyro terjerą ir maltos bišoną - patikliems pirkėjams gali atrodyti kaip veislinis.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Mišrūnas, panašus į jokršyro terjerą ir maltos bišoną - patikliems pirkėjams gali atrodyti kaip veislinis.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys, „Lietuvos ryto“ televizija

Feb 20, 2013, 1:55 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:51 AM

Vis dažniau sukčiaujantys veisėjai parduoda gyvūnus su suklastotais sveikatos dokumentais. Dėl to esą kaltas perdėtas žmonių naivumas ir skubėjimas įsigyti augintinį kuo anksčiau.

Anot Gyvūnų teisių apsaugos organizacijos direktorės Brigitos Kymantaitės, gyvūnus su suklastotais dokumentais parduodantys asmenys dažniausiai bendrauja trumposiomis žinutėmis. „Kai gyvūnas atvežamas gavėjui, dažnai pasitaiko, kad įteikiamas ir suklastotas gyvūno skiepų pasas“, - sakė B. Kymantaitė. Patiklūs pirkėjai nė neįtaria, kad šuo iš tiesų yra mišrūnas, neskiepytas ir jokių tikrų dokumentų neturi.

Tokiais augintiniais žmonės susidomi dėl prieinamos kainos ir įsitikinimo, jog gyvūnai nėra sukčiavimo objektas. Kiti vis dar tiki mitu, kad įsigydami gyvūną su tikrais dokumentais, didžiąją dalį sumos mokės už patį dokumento išdavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.