Šunų fiestoje - trikojo vėžlio pasirodymas (foto)

Saulėtą sekmadienio dieną Vilniuje į „Toto fiestą 2013“ susibūrė keturkojai ir jų šeimininkai. Didžiulėje pievoje, šalia Karoliniškių miško, grožio ir paklusnumo ringuose varžėsi dresuoti ir nedresuoti, veisliniai ir neveisliniai šunys. Fiestos metu savo pasirodymus demonstravo ir pasieniečių šunys – belgų aviganiai malinua.

Vėžlys net ir šunų apsuptyje jautėsi puikiai.<br>Š. Meškys
Vėžlys net ir šunų apsuptyje jautėsi puikiai.<br>Š. Meškys
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

May 14, 2013, 11:31 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:36 PM

Gyvūnų ir žmonių draugystei stiprinti skirtame renginyje buvo galima išvysti ir netikėtą svečią – vėžlį, nudažytą ryškiomis spalvomis, kad pievoje nepasimestų.

Tiesa, 25 metų sulaukęs vėžlys turi tik tris letenas, tačiau jam tai nė motais – jis kuo puikiausiai jautėsi šunų apsuptyje ir ropinėjo per žolę. „Letenos vėžlys neteko turbūt dar pirmaisiais gyvenimo metais. Tokį jį parsivežėme iš Viduriniosios Azijos“, - sakė vėžlio šeimininkas.

Kaitrios saulės nepabijojo nei šeimininkai, nei jų keturkojai augintiniai, o kiti savo pasirodymo laukė pavėsyje. Draugystę skatinančioje šventėje dalyvavo per 100 skirtingų veislių šunų. Nuo pūkuotųjų bobteilų, miniatiūrinių špičų ar baltų lyg sniegas šveicarų aviganių iki stilingai apkirptų pudelių.

Vienas įspūdingiausių šunų, sutiktų veterinarijos klinikos „Toto“ surengtoje fiestoje, buvo pudelis, vardu Abra. Į renginį savo augintinį atsivedė dizainerė Dalia Mauricaitė.

„Daugelis žmonių šunis renkasi pamatę jų nuotraukas. Aš elgiausi priešingai – skaičiau apie šunų veisles nežiūrėdama į nuotraukas ir išsirinkau būtent šitą. Privalumas man buvo tai, jog šis šuo visiškai nesišeria ir yra labai galantiškas”, - sakė šuns šeimininkė D. Mauricaitė.

Šį karališkąjį pudelį ji parsivežė iš Čekijos. Davė jai vardą Abra, tačiau iškart pridėjo ir pavardę – Kadabra.

Nuobodžiauti susirinkusiems dalyviams nebuvo kada – dėmesį traukė įspūdingi šunų pasirodymai, viktorinos ir konkursai, dovanos ir siurprizai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.