Viltį dėl partnerio prarandanti begemotė lieja skausmo ašaras ir prašo pagalbos

Meilės ir artumo reikia visiems. Net jei esi kiek apkūni, ką tik iš balos išlipusi begemotė. Štai tokią istoriją galima pamatyti TV3 projekto „Pirk dramblį“ video anonse, skirtame prisidėti prie Kauno zoologijos sodo sąlygų gerinimo. Drąsi ir guvi nykštukinė begemotė, rodos, be jokių tabu išsakė savo lūkesčius ir viltis projekto operatoriams, fiksavusiems herojės kasdienybę.

Hipopotamų šeimos atstovė Coliukė anonse teigia, jog jai skubiai reikalingas patinas.<br>TV3 nuotr.
Hipopotamų šeimos atstovė Coliukė anonse teigia, jog jai skubiai reikalingas patinas.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2013, 5:27 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:13 PM

Hipopotamų šeimos atstovė Coliukė anonse teigia, jog jai skubiai reikalingas patinas. Problema labai gyvenimiška – dar keleri metai, ir žavioji Kauno zoologijos sodo gyventoja nebeturės galimybės susilaukti palikuonių.

Lietuvos zoologijos sodas dar prieš šešerius metus yra kreipęsis į Tarptautinės nykštukinių begemotų programos koordinatorių su prašymu dėl begemoto patino, o pernai rudenį atėjo džiugi žinia – paskirtas jaunas patinas, kurį reikia parsigabenti iš Ispanijos zoologijos sodo. Pasak Kauno zoologijos sodo darbuotojų, reikalinga ilga ir brangi kelionė. Norint, kad gyvūnas kelionėje patirtų kuo mažiau streso ir nepatogumų, nuspręsta jį skraidinti lėktuvu. Galiausiai paaiškėjo, kad begemoto atgabenimas iki mūsų zoologijos sodo iš viso kainuotų apie 21 tūkstantį litų. Jeigu sodas dabar atsisakytų priimti siūlomą patiną, kito gali tekti laukti dar šešerius metus.

Paramos akcija „Pirk dramblį“, organizuojama bendradarbiaujant tokioms garsioms prodiuserių kompanijoms kaip „Videometra“ ir „TymDrym“ bei VšĮ „Atsakingas verslas“, siekia sužadinti visuomenės pilietiškumo jausmą ir visiems drauge padėti Kauno zoologijos sodo gyventojams.

Paramos projekto „Pirk dramblį“, kurio globėju tapo prezidentas Rolandas Paksas, aukojimo kampanija prasidės rugsėjo 11 dieną. Aukoti bus galima skambinant arba siunčiant trumpąsias žinutes specialiais akcijos numeriais, portale aukok.lt, taip pat įsigyjant bilietą į grandiozinį visų žvaigždžių paramos koncertą gyvūnams, kuris vyks spalio 4-ąją, Pasaulinę gyvūnų dieną, Kaune ir bus tiesiogiai transliuojamas per TV3.

Daugiau informacijos apie aukojimą Coliukės problemai išspręsti rasite čia: https://zoosodas.lt/parama/ieskome-remeju

Begemotės Coliukės prašymas – specialiame vaizdo klipe: https://www.tv3play.lt/play/321901/?autostart=true

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.