Vilnių sušildė įspūdingo grožio miauksinčios retenybės

Amerikos riestaausės, Selkirko reksai, Somalio katės, Devono reksai ir kitos brangios, retos ir nepakartojamos katės varžosi Vilniuje vykstančioje kačių parodoje. Žaviosios murklės sulaukė milžiniško žiūrovų susidomėjimo, mat proga sostinėje pamatyti tokią gausybę kačių pasitaiko retai. Vis tik lankytojų žvilgsnius labiausiai traukė tik trys Lietuvoje esančios ukrainiečių Levkoy veislės katės.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Dec 14, 2013, 3:07 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:09 PM

Portalui lrytas.lt parodos organizatorė Lietuvos gyvūnų augintojų centro viceprezidentė Renata Citovič teigė, kad pagrindinis parodos tikslas – supažindinti žmones su kačių veislėmis, pamatyti, kaip iš arti atrodo retų veislių keturkojės.

Paroda ypatinga tuo, kad tai Kalėdinis renginys. Žmonės puošiasi, ruošiasi, perka dovanas. Tad ši paroda – puiki proga padaryti šventę ne tik žmonėms, bet ir katėms“, - sakė R.Citovič.

Parodoje pristatytos kačių veislės, kilusios iš Kanados, JAV, Anglijos, pietryčių Azijos, Rytų kraštų, Škotijos, Pietų Amerikos, Rusijos. Į parodą iš Latvijos, Lenkijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos ir Lietuvos atvežta per 200 kačių.

Kai teigė R.Citovič, šiemet populiariausios ir madingiausios katės – britų trumpaplaukės, Meino meškėnai, Kanados sfinksai. Iš įdomiausių parodos eksponatų organizatorė išskyrė Somalio kates, Bengalijos katės, Abisinijos katės.

Interjero ir baldų centre „Domus galerija“ vykstančioje kačių šventėje keturkojės rungiasi ir dėl gražiausiosios titulo.

Visą savaitgalį vyksiančioje parodoje galima pabendrauti su kačių veisėjais, išsirinkti sau patinkančią katę ir stebėti keturkojų pasirodymus. Parodoje galima ir įsigyti sau patikusią katę. Anot R.Citovič, kačių kainos svyruoja nuo 2 iki 3 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.