Ar jūsų šuo - pavojingos veislės mišrūnas?

Gyvūnų teisių globėjai kviečia šunų savininkus, auginančius šunis mišrūnus, kurių išvaizda turi pavojingų veislių mišrūnams būdingų bruožų, sužinoti ar augintinis būtų priskirtas pavojingų veislių mišrūnų grupei.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

gyvunuapsauga.lt

Feb 25, 2014, 5:54 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:46 PM

Jei įsigaliotų Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimas, mišrūnai būtų vertinami pagal pavojingų veislių kinologinius standartus, o tai reiškia, kad jiems galiotų tos pačios taisyklės, kaip ir kovinių ir pavojingų veislių atstovams. Pastaruosius draudžiama auginti daugiabučiuose nuo šių metų sausio 1 dienos.

Tyrimas bus anonimiškas, todėl šeimininkai gali neatskleisti jokių duomenų apie save ar apie šuns laikymo vietą. Tyrimui reikalingos dvi šuns nuotraukos - viena stovinčio šuns iš šono, kita - šuns priekio. Taip pat būtina nurodyti šuns ūgį ties viršugalviu.

Šunų nuotraukas vertins sudaryta kelių šunų ekspertų (teisėjų) grupė, nurodydama kiek ir kokių „pavojingos“ šuns veislės požymių turi jūsų augintinis. Tyrimas atliekamas siekiant įrodyti, kad šalyje daugelis mišrūnų gali turėti tam tikros veislės požymių, tad toks vertinimas yra neteisingas.

Informaciją siųskite el.paštu info@gyvunuapsauga.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.