Socialinius tinklus stebina mieguistas, bet sumanus katinėlis

Baltas katinėlis, vardu Kido, vaizdo įraše žaidžia žaidimą. Šeimininkė po vienu indeliu paslepia rutuliuką, sumaišo uždengtas talpas, ir leidžia katinui nurodyti, kur slepiasi rutuliukas. Katinėlis, nors ir mieguistas, šeimininkės džiaugsmui, nė karto nesuklysta. Jo nesutrikdo net papildomas indelis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-08 22:13, atnaujinta 2018-02-14 19:15

Nors pirmieji istorijoje eksperimentai ir rodė, kad katės neturi objektų pastovumo suvokimo (supratimo, kad objektai egzistuoja ir tada, kai yra nematomi), vėliau visgi buvo nustatyta, kad šie gyvūnai turi panašų intelektą kaip dvejų metų vaikai. Tyrimai netgi parodė, kad katės gali atsiminti dalykus, nutikusius ir prieš dešimt metų. Tad galima teigti, kad katinėliai turi puikią atmintį.

Vaizdo įraše matomas Kido buvo paliktas likimo valiai jau per pirmuosius šešis savo gyvenimo mėnesius. Kai šeimininkė pirmąkart jį pamatė, jis jau buvo įtrauktas į prieglaudos „mirtininkų“ sąrašą. Pačios šeimininkės teigimu, Kido nuo to laiko tapo viena iš didžiausių jos gyvenimo meilių ir ji nesupranta, kaip galima apleisti tokį mielą padarėlį.

Kido ir jo raudonplaukė draugė katytė Molė „Facebook“ svetainėje turi beveik 15 tūkstančių gerbėjų, o minėtas vaizdo įrašas svetainėje „Youtube“ peržiūrėtas 3,5 milijono kartų.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.