Klaipėdiečiams - proga išvysti rečiausias pasaulyje kates

Klaipėdiečiams – ypatinga Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ dovana. Šį savaitgalį, balandžio 12–13 dienomis, Klaipėdoje, Taikos pr. 141 (prekybos centre BIG2), nematytas reginys – ne tik kačių paroda, bet ir įvairaus amžiaus kačiukų šou.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-10 15:17, atnaujinta 2018-02-14 18:16

Abi parodos dienas nuo 10 valandos ryto lankytojų akis ir širdį džiugins daugiau nei 200 kačių iš įvairiausių Europos kampelių. O abiejų dienų svarbiausios dalys – mažų kačiukų ir „jaunuolių“ šou bei gražiausių parodos kačių rinkimai. Tiek mažų kačiukų dar nebuvo atvežta nė į vieną parodą, rengtą Lietuvoje.

Pati rečiausia parodos dalyvė – Egipto mau katė, kurios istorija daugiau nei 3000 metų. Ji labai reta visame pasaulyje, ne kartą buvo ant išnykimo ribos. Egipto mau kildinama iš Afrikos laukinės katės dėmėtojo porūšio. Šios veislės atstovai savarankiški, taurūs, nepriklausomi.

Šios inteligentiškos katės labai prisirišusios prie savo šeimos, reaguoja į šeimininkų nuotaikas, yra judrios ir žaismingos, bendraujančios ir meilios.

Kita labai reta parodos dalyvė – Nevos maskaradinė katė. Ši katė tokį pavadinimą pelnė dėl savo puošnaus kailio.

Nevos maskaradinė kilusi iš Rusijos, Sankt Peterburgo, Nevos upės regiono. Ar tai natūrali, ar dirbtinai išveista veislė, vis dar nesutariama. Vidurio Europa su šia veisle susipažino tik 1989 metais. Tolesniuose nei Vidurio Europos regionuose Nevos maskaradinė katė vis dar labai menkai žinoma.

Apie kitas Lietuvoje vis dar retas arba jau retomis tapusias kates – burmilas, egzotines, Norvegijos miškines, Birmos šventąsias – daugiau sužinosite pačioje parodoje, paklausę šių kačių augintojų, mat jie mielai bendrauja su visais besigėrinčiaisiais jų augintinėms.

Neliks nusivylę ir populiariausių šiuo metu kačių veislių mėgėjai, mat vien į šią parodą bus atvežta net 50 Meino meškėnų, 30 Britanijos trumpaplaukių, taip pat persų, skudurinių lėlių, Abisinijos, Bengalijos, Burmos, Kornvalio reksų, Devonšyro reksų, Rusijos melsvųjų, beplaukių sfinksų, Rytų trumpaplaukių, Siamo ir kitų veislių kačių.

Parodoje teisėjaus aukščiausios kategorijos Tarptautinės felinologų federacijos teisėjai iš viso pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.