Muitinės šunų laimikiai pradžiugino pareigūnus

Lietuvos muitinės kinologų ir jų tarnybos partneriams – tarnybiniams šunims ši savaitė tapo neeiline. Muitinės mokymo centre apdovanotos geriausių rezultatų 2014 metais pasiekusios Lietuvos muitinės kinologų komandos – inspektoriai-kinologai su tarnybiniais šunimis.

Lietuvos Respublikos muitinės inspektorių-kinologų ir tarnybinių šunų apdovanojimai.<br>V.Balkūno nuotr.
Lietuvos Respublikos muitinės inspektorių-kinologų ir tarnybinių šunų apdovanojimai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jan 30, 2015, 12:06 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:49 PM

„Praėjusiais metais buvo daug, tačiau nestambių radinių. Vis tik bendras kontrabandos kiekis – didelis. Bet visada svarstome, kas yra geriau – ar vieną kartą rasti 100 gramų marihuanos, ar šimtą kartų po vieną gramą. Tad manau, kad dažnesni, nors ir nestambūs sulaikymai rodo, jog kontrolė vykdoma. O tas vienas stambesnis kartas gali būti aptiktas ir netyčia“, – portalui lrytas.lt sakė Muitinės departamento Pažeidimų prevencijos skyriaus vyr. inspektorius-kinologas Vytautas Tamošiūnas.

2014 metais narkotinių ir kontrabandinių medžiagų gabenančius asmenis kinologai su šunimis aptiko daugiausiai nuo pat 2005 metų. Praėjusiais metais jie daugiau kaip 400 kartų aptiko neteisėtai gabenamas prekes, sulaikė daugiau kaip 32 kilogramus, įtariama, narkotinių bei psichotropinių medžiagų ir beveik 50 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Lietuvos muitinėje šiuo metu dirba 16 inspektorių-kinologų ir 17 tarnybinių šunų - vokiečių aviganių, belgų aviganių ir Labradoro retriverių.  Kaip teigė Vytautas, tam, kad šuo tiktų tarnybai muitinėje, keturkojis privalo būti būti hiperaktyvus,  žaismingas, sveikas, socialus, bebaimis ir turi norėti persekioti grobį.

Muitinės departamento vadovai pirmadienį įteikė penkis apdovanojimus kinologams už dažniausiai aptinkamas narkotinių ir psichotropinių medžiagų siuntas bei nelegaliai gabenamų cigarečių krovinius, taip pat už didžiausią nustatytų pažeidimų skaičių:

1. Už didžiausią 2014 metais narkotinių ir psichotropinių medžiagų aptikimo atvejų skaičių I vieta (28 atvejai, sulaikytų medžiagų kiekis 1659 g, vertė – 5213 euro) skirta Vilniaus teritorinės muitinės Mobiliosios grupės skyriaus (TM MGS) inspektorei-kinologei Romenai Baurienei su belgų aviganių veislės šunimi Tigra.

2. Už didžiausią 2014 metais nelegaliai gabenamų cigarečių  aptikimo atvejų skaičių - I vieta (48 atvejai sulaikytų cigarečių kiekis 36277 vienetai, vertė 4441 euro) skirta Klaipėdos TM MGS Šiaulių poskyrio inspektorei kinologei Irinai Gendvilienei su Labradoro retriverių veislės tarnybiniu šunimi Kipšu.

3. Už didžiausią 2014 metais nustatytų pažeidimų skaičių III vieta (49 nustatyti pažeidimai) skirta Kauno TM MGS vyresnysis inspektorius-kinologas Audrius Žaltauskas su vokiečių aviganių veislės tarnybiniu šunimi Arzalu.

4.  Už didžiausią 2014 metais nustatytų pažeidimų skaičių II vieta (52 nustatyti pažeidimai) skirta Kauno TM MGS vyresnysis inspektorius-kinologas Valentinas Morkūnas su vokiečių aviganių veislės tarnybiniu šunimi Reksu. 

5.  Už didžiausią 2014 metais nustatytų pažeidimų skaičių I vieta (81 nustatytas pažeidimas) Klaipėdos TM MGS Šiaulių poskyrio inspektorei kinologei Irinai Gendvilienei su Labradoro veislės tarnybiniu šunimi Kipšu.

 Labiausiai nusipelnę tarnybiniai šunys papuošti medaliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.