Sudužusiame „Germanwings“ lėktuve – dar penkios aukos

Antradienį Prancūzijos Alpėse sudužusiame vokiečių avialinijų „Germanwings“ lėktuve „Airbus A320“, kuriuo iš Barselonos į Diuseldorfą skrido 150 žmonių, kartu keliavo ir penki ispanų kurtai. Juos lydėjo savanoriai gyvūnų gelbėtojai, šunis konfiskavę iš ispanų medžiotojų, – praneša portalas Galgonews.com.

Ispanų kurtas.<br>ViDA Press nuotr.
Ispanų kurtas.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2015, 4:56 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:09 AM

Apie medžiotojų skriaudžiamus kurtus portalas lrytas.lt jau rašė straipsnyjeaugintinis.lrytas.lt/ivairenybes/ispanu-medziotojai-po-treju-metu-tarnystes-bejegi-suni-karia-ant-sakos.htm"="">augintinis.lrytas.lt/ivairenybes/ispanu-medziotojai-po-treju-metu-tarnystes-bejegi-suni-karia-ant-sakos.htm"" target="_blank"> Ispanų medžiotojai po trejų metų tarnystės bejėgį šunį karia ant šakos.

Šių šunų veislė kilusi iš prieš daugiau nei tūkstantį metų Pirėnų pusiasalyje gyvenusių žmonių augintinių. Tai labai sena šunų veislė. 

Ispanų kurtai – greiti, energingi, tačiau labai rimti šunys. Pasižymi gera sveikata. Jie itin populiarūs medžioklės palydovai Ispanijoje. Draugiški su katėmis ir šunimis. Švelnūs ir ištvermingi – idealiai sutaria su vaikais, todėl rekomenduojami kaip augintiniai šeimoms su mažais vaikais.

Kaip ir dauguma kitų kurtų, gali valandų valandas miegoti ant sofos. Tačiau prireikus, gali didžiuliais šuoliais bėgti nepaprastai greitai.

Patinų ūgis 62 – 70 cm, kalių 60 – 68 cm. Gyvenimo trukmė – 12-15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.