Po žiauraus šungaudžio poelgio „Nuaro“ likimas pakibo ant plauko

Kauno miesto vadovai artimiausiu metu peržiūrės sutartį su gyvūnų gaudymo ir paėmimo iš gyventojų paslaugas teikiančia įmone „Nuaras“ ir spręs, ar jos teikiamų paslaugų kokybė atitinka keliamus reikalavimus.

„Penkta koja“ pasidalino filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojas susidorojo su sužeistu šunimi.<br>V. Balkūno nuotr., montažas
„Penkta koja“ pasidalino filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojas susidorojo su sužeistu šunimi.<br>V. Balkūno nuotr., montažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 5:28 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 1:24 AM

Primename, kad socialiniuose tinkluose kilo didžiulė pasipiktinimo banga, kai gyvūnų globos organizacija „Penkta koja“ pasidalino filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojas susidorojo su sužeistu šunimi. Šio įvykio „Nuaro“ atstovai kol kas nekomentuoja.

Vaizdelį žiūrėkite video siužete.

„Šis žiauraus elgesio su gyvūnu atvejis yra protu nesuvokiamas. Jau ne pirmą kartą girdime įvairius nusiskundimus dėl organizacijos „Nuaras“ vykdomos veiklos. Problemų šioje srityje tikrai yra ir jas būtina kuo greičiau spręsti. Vertinsime, ar „Nuaro“ teikiamų paslaugų kokybė atitinka keliamus reikalavimus“, – teigė mero pavaduotojas, liberalų atstovas S. Kairys.

Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovai pakviesti šį ketvirtadienį atvykti į Kauno miesto savivaldybę.

„Šį atvejį taip pat svarstysime artimiausiame Gyvūnų globos ir priežiūros tarybos posėdyje“, – teigė Kauno miesto tarybos narys, minėtos komisijos pirmininkas Domas Sirgedas.

Gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ atlieka nugaišusių ar po eutanazijos bešeimininkių bepriežiūrių ir laukinių gyvūnų pristatymo į utilizacimo įmonę, gyvūnų paėmimo iš namų, gyvūnų karantinavimo, laikymo, eutanazijos ir kritusių, viešose vietose partrenktų gyvūnų (lavonų) surinkimo paslaugas. Sutartis su šia įmone galioja iki kitų metų balandžio mėnesio.

Žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas užtraukia baudą nuo 50 iki 1200 eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

ATPK nustatyta, kad tokia pati veika, padaryta asmens, jau bausto už žiaurų elgesį su gyvūnais, užtraukia baudą nuo 1200 iki 1750 eurų gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas, jeigu dėl to gyvūnui (gyvūnams) gresia žūtis arba suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1750 eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Tokia pat veika, padaryta asmens, jau bausto už numatytus pažeidimus, užtrauks baudą nuo 1750 iki 2300 eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.Baudžiamajame kodekse numatyta atsakomybė už žiaurų elgesį su gyvūnais grės ir juridiniams asmenims.Kaip tikino „Penktos kojos“ atstovai, dėl šio įvykio organizacija jau kreipėsi į policiją – paduotas pareiškimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.