Žmonės pakraupę: šungaudys susidorojo su sužeistu šunimi

Socialiniuose tinkluose kilo didžiulė pasipiktinimo banga, kai gyvūnų globos organizacija „Penkta koja“ pasidalino filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojas susidorojo su sužeistu šunimi.

Kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojas susidorojo su sužeistu šunimi.<br>Stop kadras
Kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojas susidorojo su sužeistu šunimi.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-07 10:21, atnaujinta 2017-10-17 03:31

Išplatintoje žinutėje „Penktos kojos“ atstovai teigia, kad buvo stipriai šokiruoti jų „kolegų“ darbu.

„Vėlų vakarą gavom skambutį iš žmogaus, kuriam staigiai į kelią išbėgo šuo, o nespėjęs sustabdyti – partrenkė. Nenuvažiavo, kaip dažnas, o išsikvietė policiją, perskambino visas gyvūnų globos organizacija, nes šuo sunkiai sužeistas ir nevaldo galinės dalies.

Išskubėjom į įvykio vietą, tuo tarpu susitardami su veterinarija, kad tuoj atgabensim sunkiai sužeistą šunį. Atvažiavus į vietą, kaip ir kiekvieną kart, visu pirma buvo apžiūrėtas šuo, kokia jo būklė, o tada nueita į mašiną atsinešti reikiamų daiktų (pavadėlis snukiui užsirišti, paklotas ant kurio gali saugiai patalpinti sulaužytą gyvūną).

Tuo tarpu atvažiavo „Nuaro“ darbuotojas, mums paaiškino, kad mes neturim teisės imt šunų, kad mes išvis esam niekas, staigiai užsimovė šuniui lazdą ant kaklo ir smarkiai sužeistą, didžiulį šunį iki mašinos vilko per asfaltą, kuris iš skausmo klykė ne savu balsu...

Kaip šuo atsidūrė mašinoj, galite patys pažiūrėti, nes nebeliko nieko kito, kaip kad įamžinti, kaip „gelbėjami“ gyvūnai. Per savo veiklą dešimtis sužeistų šunų esam gelbėję ir išgelbėja, tad toks elgesys protu nesuvokiamas. Esam šokiruoti“, – teigė žinutėje gyvūnų prieglaudos atstovai.

 PriMename, kad žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas užtraukia baudą nuo 50 iki 1200 eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

ATPK nustatyta, kad tokia pati veika, padaryta asmens, jau bausto už žiaurų elgesį su gyvūnais, užtraukia baudą nuo 1200 iki 1750 eurų gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas, jeigu dėl to gyvūnui (gyvūnams) gresia žūtis arba suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1750 eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Tokia pat veika, padaryta asmens, jau bausto už numatytus pažeidimus, užtrauks baudą nuo 1750 iki 2300 eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Baudžiamajame kodekse numatyta atsakomybė už žiaurų elgesį su gyvūnais grės ir juridiniams asmenims.

Kaip tikino „Penktos kojos“ atstovai, dėl šio įvykio organizacija jau kreipėsi į policiją – paduotas pareiškimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.